Konec Games for Windows Live se blíží - na Steam přechází i studio patřící Microsoftu
zdroj: tisková zpráva

Konec Games for Windows Live se blíží - na Steam přechází i studio patřící Microsoftu

23. 6. 2014 13:12 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Konec Games for Windows Live je veřejné tajemství. Všichni to tuší, někteří to i ví, ale Microsoft nechce nic konkrétně potvrdit. Přitom by očekávaný konec měl nastat už 1. července (za týden), což potvrzuje migrace hry Ms. Splosion Man z GfWL na Steamworks - tvůrci ze studia Twisted Pixel jsou totiž součástí Microsoftu.

Twisted Pixel Games přesouvá Ms. Splosion Man z Games for Windows Live na Steamworks při zachování plné funkčnost všech prvků hry. Hráči si mohou dokonce převést i své uložené pozice. Nelze říci, že by se tento krok rovnal oficiálnímu potvrzení konce GfWL, ale celkem jasně to zapadá do načrtnutého obrázku ukončení služby, které se začalo rýsovat loni, když Microsoft zrušil marketplace GfWL.

Následoval postupný exodus herních firem na Steamworks, pramenící buď z interních informací, nebo z obav, že Microsoft v jednu chvíli zavře kohoutky a hry využívající GfWL přestanou fungovat zcela nebo přijdou o multiplayer a jiné důležité prvky.

Co se týče nových informací od Microsoftu, odpovědné osoby zjevně mohou reagovat jen klasickými frázemi: „Nadále podporujeme službu Games for Windows Live. PC marketplace jsme zavřeli z důvodu likvidace Microsoft Points.“ Jak to s GfWL bude, se dozvíme již za pár dní.

Nejnovější články