Kickstarter Wings: Director's Cut se snaží vrátit jednu klasiku
zdroj: tisková zpráva

Kickstarter Wings: Director's Cut se snaží vrátit jednu klasiku

13. 8. 2012 14:31 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Přiznám se, že Wings jsem minul. Hra, která vyšla na Amigu ve steném roce jako na PC Red Baron u mne neměla šanci, což ale naštěstí neplatí o spoustě pamětníků, kteří dodnes s láskou vzpomínají na rachtavé cvakání palubních kulometů, ničení protivníků v různých módech a velmi chytrou kombinaci prvků odlišných herních žánrů. Nyní se pokouší tahle klasika vrátit v HD remaku na Kickstarteru, který je symbolizován podtitulem Director's Cut a s ním se snaží vrátit i tvůrce hry, Cinemaware.

Cinemaware prošel několika transformacemi a nyní se pokouší o zisk vaší podpory pro tento Kickstarterový projekt. Jde o první hru, která by měla vzniknout pod touto hlavičkou od Robin Hood: Defender of the Crown a možná je to i poslední pokus, jak se vrátit na scénu, byť formou crowdsourcingu. Nedělejme si ovšem iluze o tom, že se vrací úplně původní tým, který na hře pracoval. Momentální soubor se označuje za skupinku veteránů vývojářské branže v čele s italským studiem Raylight jako hlavním vývojářem. Raylight je označován jako jeden z nejrespektovanějších a nejšikovnějších evropských vývojářů. Ehm...



Co všechno by měl Wings: Director's Cut přinést? Samozřejmě v první řadě facelift, kterým projde grafika, nějaké ty věci, které se nevešly do původní hry a poté i další bonusové mise, zápisy do deníku a další bonusy oproti původní hře. Ne ovšem za tu cenu, že by se jakkoliv měla měnit původní hra. Cílovými platformami je PC, Mac, Linux, iOS, což je solidní nabídka. Vyjít by měla do února příštího roku a momentálně je v jednání i distribuce skrze Steam.

Určitě by nebylo špatné si Wings: Director's Cut zahrát. Na druhou stranu se osobně přiznám k tomu, že na Kickstarteru raději vidím nové projekty, které se dívají dopředu, než restaurování klasických her. Což mi nijak nezabrání v tom, abych si hru na iOS pořídil. Samozřejmě, pokud zvládne získat ambiciozních 350 tisíc dolarů.

Nejnovější články