Kauza Manhunt; (online) hry zkázou armády?
zdroj: tisková zpráva

Kauza Manhunt; (online) hry zkázou armády?

4. 8. 2004 17:17 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Pozoruhodným způsobem se vyvíjí kauza Manhunt, o které jsme vás informovali před nedávnem.

Pro ty z vás, kdo nevíte, oč jde a jste líní kliknout na odkaz a přečíst si celý článek, připomínám, že jde o případ obzvlášť brutálního zavraždění jistého čtrnáctiletého chlapce jeho sedmnáctiletým kamarádem, ke kterému došlo letos v únoru ve Velké Británii. Vrah se k činu přiznal teprve nedávno. Normálně bychom samozřejmě o takové věci nepsali, herní svět tato událost zasáhla až výrokem rodičů oběti, že k činu mladíka navedla kontroverzní a velmi násilně laděná hra Manhunt, kterou někteří označují za "manuál k vraždění".

Magazín MCV však včera přinesl zprávu, podle které kriminalisté potvrdili, že sice objevili kopii hry, ale ne v domě vraha, jak by se dalo očekávat, ale naopak v pokoji oběti. Tvrzení matky oběti, že se mladík k vraždě inspiroval právě touto hrou, to sice úplně nevyvrací, ale přeci jen to vnáší do kauzy pár zajímavých otázek. Například, vzhledem k tomu, že se Manhunt v Británii prodává až od 18 let, jak se k němu 14letý chlapec - pokud byltedy vlastníkem - dostal? Napadá mě ještě řada dalších, ale jak se zdá, nic z toho předmětem vyšetřování není. Sama policie totiž prý vraždu s hrou vůbec nespojuje, to jen média dychtí po senzaci.

A když už jsme u těch senzací, tak nesmíme opomenout ani zprávu, která přichází z Finska. Jak informuje agentura Reuters, několik finských branců bylo omluveno z naplnění vojenské služby kvůli své závislosti na Internetu. Lékaři prý shledali, že se tito mladí muži nejsou schopni obejít bez svých počítačů až tak moc, že není v jejich silách zvládnout ani povinných šest měsíců služby. Pro lidi, kteří celé dny a noci nedělají nic jiného, než že hrají počítačové nebo online hry, nemají jiné zájmy a ani přátele, prý skutečně může taková změna znamenat velký šok. Zdá se ovšem, že se tak úplně zkoušce dospělosti stejně nevyhnou. Zástupce armády totiž uvedl, že byli tito branci propuštěni domů, ale za tři roky je čekají zpět, aby si to své také odkroutili.

zdroj: MCVyahoo

korgull

Nejnovější články