Jak hrát týmově v demu Medal of Honor?
zdroj: tisková zpráva

Jak hrát týmově v demu Medal of Honor?

14. 12. 2001 20:33 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Za posledních šest dnů offline jsem kvůli nemoci propásnul hned tři dema očekávaných first-person stříleček - po úterním Serious Sam 2 to bylo včera singleplayer demo Return to Castle Wolfenstein (120 MB) a dnes pro změnu konkurenční Medal of Honor.

Skoro stopadesátimegové multiplayer demo Allied Assault obsahuje k mé lítosti pouze jeden menší level, kde se bojuje na dvoře a pavlači několika polorozbořených domů - obrázky), takže je celkem jedno, že se lokace nachází ve Stalingradu. Oficiálně demo jde hrát pouze v módu Free-for-all (všichni proti všem), ale krátce po vydání se objevila zpráva, že je v demu skryta i týmová hra. Stačí prý spustit MOH: AA přes tuto příkazovou řádku:

MOHAANetDemo.exe +set developer "1" +set ui_console 1 +set g_gametype 2 +sv_maxclients 16 +map dm/mohdm6

Obrázek zdroj: tisková zpráva Kdyby byl v demu nějaký větší level, bylo by to možná na týmy fajn, takhle si to moc neužijete. Co ovšem stojí za vyzdvihnutí, je nepochopitelná absence in-game server browseru, zvlášť když jde pouze o multiplayer demo! V praxi to znamená, že najdete herní servery s Medal of Honor JEN přes přiložený program GameSpy Arcade. To probíhá asi takto: zkusíte štěstí na nějaký náhodně vybraný server, který se v GameSpy browseru (většinou chybně) hlásí jako volný, spustíte hru, čekáte dobrých 20 sekund než probliknou všechny (ne-odESCapovatelné :) loga Electronic Arts, 2015 & id Software a AŽ PAK zjistíte, že tento server je plný nebo nefunkční. Následuje vyskočení ze hry do Windows, vytipování jiného serveru v GameSpy Arcade, další neúspěšný pokus o připojení v celkovém trvání skoro jedné minuty a tak stále dokola, dokud se z toho nezblázníte.

U prvního testu Wolfensteina jsem si na něco podobného taktéž stěžoval, ale nyní zjišťuji, že v MOH: AA to je ještě mnohonásobně horší. Díky, o toto demo už opravdu nemám zájem - celkově mám pocit, že vyšlo pouze ze dvou důvodů: 1) jako propagace GameSpy Arcade 2) aby si hráči nevšimli včerejšího skvělého singleplayer dema Return to Castle Wolfenstein, jehož druhou část recenze (multiplayer) přineseme zítra.

Jinak Mickey Mouse pro vás přichystá první (také ne zrovna pozitivní) dojmy, takže se tu už nebudu na adresu dema dále vyjadřovat, jen by mě zajímala jedna věc - víte někdo, jak změnit FOV (field of view)? Ve hrách na Q3A enginu to běžně jde přes příkaz "/cg_fov 120" v konzoli, tady to ale nic nedělá a při hře se nemůžu zbavit pocitu, že pobíhám s dalekohledem před očima, neboť je vše vidět strašně zblízka - díky. Mimochodem, Medal of Honor: Allied Assault demo nám dnes způsobilo takové menší trable s linkou do zahraničí, a tak mějte proto prosím trpělivost při delších reakcích našeho download serveru. Obrázek zdroj: tisková zpráva
zdroj: AlliedAssault.net

jd

Nejnovější články