Homefront bude obsahovat „bič na bazarové hry“
zdroj: tisková zpráva

Homefront bude obsahovat „bič na bazarové hry“

6. 1. 2011 11:06 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Že prodeje „z druhé ruky“ trápí vydavatele, se řešilo už několikrát. Nicméně boj...

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Že prodeje „z druhé ruky“ trápí vydavatele, se řešilo už několikrát. Nicméně boj proti nim probíhal spíše principem odměňování „prvokupců“ bonusovým obsahem. THQ ovšem zavedlo opačný princip a jeho Online Pass pokračuje v trendu, který už zkusilo EA. Online Pass u Homefrontu bude ovlivňovat multiplayer hry, singleplayeru by se neměl dotknout. Pravidla jsou jednoduchá. Každá hra bude obsahovat jednorázový kód, který zadáte při aktivaci a zprovozní se vám plnohodnotný multiplayer.

Logická otázka pak zní – co se stane, když Online Pass mít nebudu? Pořád budete mít přístup do multiplayeru, ale maximální level, jaký v něm budete moci dosáhnout je pátý. A to je, vzhledem k tomu, že maximální level ční do výše 75, poněkud málo. Pokud se tedy dopustíte takového hříchu, že si pořídíte hru z druhé ruky, buď oželíte jakýkoliv vývoj v multiplayeru anebo si za deset dolarů zakoupíte nový online pass. I to může být cesta, protože mapy by měly být přístupné všechny a vy si budete moci hru více hráčů osahat a posoudit, zda za to vůbec stojí.

Každopádně, zdá se, že vidíme jeden ze směrů, jimiž se bude boj proti hrám z druhé ruky ubírat. Zda je to tak dobře posuďte sami, je pravda, že mezi dalšími variantami jsou mnohem drakoničtější opatření, která by mohla fixovat disk na jeden počítač či konzoli apod.

Homefront vyjde na PC, PS3 a X360 8. března 2011.

Nejnovější články