Herní budoucnost je tady... nebo alespoň v Číně
zdroj: tisková zpráva

Herní budoucnost je tady... nebo alespoň v Číně

13. 9. 2011 16:21 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Tak to alespoň tvrdí American McGee, který se momentálně nachází v Šanghaji a se svým týmem Spicy Horse vesele vyvíjí jak klasické hry, tak hry pro mobilní platformy.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva V současnosti se hodně soustředí na moderní trendy a směry, které vedou v herním průmyslu k liniím, jenž ne všichni tradiční hráči mají rádi. Dle McGeeho je budoucnost jasná.

„Hraní se vyvíjí směrem k platformám a modelům, které napodobují obchodní, sociální a herní prvky z reálného života. Sociální aktivity nejsou našimi jedinými aktivitami, ale stejně jako sociální hraní v budoucnu, zabírá větší část našeho času.“ V kombinaci s tímto začne být čím dál tím silnější důraz na mobilní hraní, které bude ještě podpořeno případnou stagnací konzolového trhu.

Obraz průmyslu se tak bude měnit tímto stylem: „Bude to rychlejší a menší vývoj s častějším updatováním obsahu. Bude to i konec „vydej a zapomeň“ titulů. Bude navíc mířit na širší demografickou základnu. Stejně jako život se stanou hry free-to-play a freemium modelem (víte, že život běží na principu free-to-play?). Vývojáři a vydavatelé budou více kopírovat od prodejců reálného světa a specialisté na chování zákazníka se objeví ve velkém počtu. Vše je ale o cenách. Ceny určí, co trh dokáže zaplatit. Jen ten trh musíte vytvořit.“

Nemá pravdu? Těžko říct? Herní byznys prochází skutečně velkými změnami a nové trendy a platformy se rojí. Nicméně, možná je McGee až příliš idealisticky zahleděný do budoucnosti. Domnívá se kupříkladu, že digitální distribuce spojená se službami typu OnLive a Gaikai vytlačí kamenné prodejce na periferii. Ale pokud jste fandové PC, v McGeeho vizi budoucnosti PC hraní přetrvá, jen bude menší, více mobilní... a přizpůsobí se novým potřebám. A proč si to vše myslí? Nu, když žijete v Číně, kde se freemium a free-to-play model mění v milionové zisky a západ tento fakt pomalu a úspěšně přebírá, těžko vám někdo vyvrátí, že to není pravda.

Nejnovější články