GOG spouští otevřenou betu platformy GOG Galaxy
zdroj: tisková zpráva

GOG spouští otevřenou betu platformy GOG Galaxy

6. 5. 2015 10:07 | Téma | autor: Honza Konfršt |

Pokud vás zajímá, jak si nová platforma (nebo také desktopový klient) GOG Galaxy stojí třeba vedle Steamu, Originu nebo Uplay, můžete si vyzkoušet veřejnou betaverzi. Cílem Galaxy je sjednotit multiplayerové hraní napříč starými tituly a umožnit na GOG vydávat i zbrusu nové AAA blockbustery. Galaxy však nabídne i standardní sadu služeb, které znáte třeba právě ze Steamu. Konkrétně možnost automatických aktualizací, achievementy (viz úvodní fotka ukazuje příklad třetího Zaklínače), herní statistiky nebo seznam přátel. Nejdůležitější ovšem je, že GOG Galaxy je (zatím) věrná základní myšlence celého serveru a instalace klienta tedy není nutná. GOG Galaxy nemá být jen další formou DRM, a kdo chce mít herní knihovnu na webu, může ji tam mít a Galaxy vůbec nevěnovat pozornost.

Stejně jako Steam bude GOG Galaxy také desktopovou knihovnou více jak tisícovky titulů z nabídky serveru. Vedle toho se hráči mohou v Galaxy sdružovat, komunikovat mezi sebou a porovnávat své knihovny her i samotné úspěchy napříč tituly. Rozhodně zajímavá je též podpora cross-platform multiplayeru u vybraných her, v jejímž rámci můžete hrát multiplayer i s lidmi, co vlastní kopii té samé hry na Steamu.

CDP si krom jiného od Galaxy slibuje, že se jim třeba právě skrze zastřešení multiplayeru či podporu achievementů podaří do budoucna ulovit větší množství velkých titulů od renomovaných studií. První vlaštovkou je ale kůň z vlastní stáje, tedy třetí Zaklínač.

GOG Galaxy zdroj: tisková zpráva

Betaverze je dostupná pro Mac i PC a je pouze na vás, jestli o Galaxy projevíte zájem. Buď budete využívat desktopového klienta, nebo si dál můžete stahovat své hry z GOG přímo z webu hrát je bez dalšího balastu okolo. Přeci jen už je herních platforem podobného ražení na trhu poněkud hodně...

GOG Galaxy zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články