Jak se Randy Pitchford z Gearboxu vyjádřil v online chatu se čtenáři na Kotaku, detaily o plánovaném novém obsahu zatím tvůrci oznamovat nebudou, ale jdou prý daleko zaslíbenou čtveřici velkých kampaní a jednu novou postavu „Borderlands 2 tým je teďka pěkně v ráži. Obliba hry u zákazníků nás motivuje a podněcuje k tomu, abychom chtěli dělat další a další materiál,“ slibuje Pitchford a musím se přiznat, že tím moje panenky nutí k frenetickému protáčení.
Gearbox sklidil s velkými DLCčky u prvního dílu obrovský (zejména komerční) úspěch. A protože s jídlem roste chuť, logicky hodlá své aktivity v tomto směru u dvojky zněkolikanásobit. Říkám si však, že má všechno svou míru, protože když si už teď koupím season pass za 30 euro, k tomu řekněme za 8 euro postavu navíc, tak už jsem na třech čtvrtinách ceny hry samotné a v rukách mám obsah, který mi vydrží na týdny hraní, poněvadž sama základní hra je dost velká – obsahově.
Když si představím, jak Gearbox chrlí další a další materiál v podobě DLCček, tak chuť do něj investovat mává na pozdrav a odchází do věčných lovišť. Musel bych dalšího půl roku hrát jenom Borderlands 2 a nic jiného a ani tak bych všechen už oznámený i potenciální nový obsah nevytěžil. Peníze do něj vložené by tedy obrazně řečeno spadly do kanálu.
Z mého pohledu je i kvůli přehlednosti moudřejší rozložit nový obsah tak, aby se vešel do už mnohokrát zmíněných čtyř větších přídavků. Hráči, kterým jde o hodnotu, budou nadšeni z nabušených mini datadisků a nebudou se na fórech donekonečna ptát, jestli tedy mechromancerka je nebo není součástí season passu. Navíc je tu u některých hráčů ona potřeba mít od oblíbené hry všechno, opravdu všechno, jen kvůli pocitu, že jejich zážitek je principiálně kompletní – ti si asi s Borderlands 2 dost užijí, pokud tedy Pitchford a spol. dostojí svým aktuálním pohnutkám a zaplaví hráče spoustou menších i větších DLC.
Ale dost mudrcování. Vývoj prvního ze čtyř hlavních přídavků se nachází v dosti pokročilé fázi, stejně jako vývoj druhého. Na třetí části season passu se zřejmě začíná pracovat, no a část čtvrtá, tu zatím tvůrci teprve plánují a malují si ji v hlavách. A já se už nyní bojím toho, co všechno navíc je přitom napadne...
P. S. Videorecenze hry od Lukáše je samozřejmě v plánu, ale termín slibovat nebudeme - je to docela velká hra :)