Game of Thrones od Telltale může vycházet roky
zdroj: tisková zpráva

Game of Thrones od Telltale může vycházet roky

10. 12. 2013 10:56 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Jedním ze zajímavých oznámení během VGX bylo propojení Hry o trůny (pokud chceme být věrní přímo názvu hry tak Game of Thrones) s vývojáři z Telltale, kteří umí dělat poměrně pohlcující tituly na pomezí dialogové adventury a interaktivního filmu. Jde o styl, který by adaptaci Martinova díla sedl ze všech strategií a RPG nejvíce.

Ono totiž ani tak nejde o rozmáchlé bitvy a tuplem nejde o hrdiny nabývající na síle, ale o rozhovory, intriky, rozhodování o dalším osudu těch méně šťastných a prostě o tom, co udělalo knižní předlohu a mnohem později i seriálovou sérii tak populární.

Proto je potěšující prohlášení HBO, že s Telltale uzavřeli smlouvu na několik let a několik titulů, z nichž první vyjdou v roce 2014 na konzole, PC, Mac a mobilní zařízení. Dá se říci, že to poskytuje Telltale dost prostoru na vykreslení jednotlivých situací a zápletek a nebudou se muset hnát vpřed ve snaze postihnout co nejvíce na malém prostoru. Ostatně, není se kam hnát, stejně ještě kromě asi tří lidí nikdo neví, jak to celé dopadne.

Zároveň jde ale o přirozený proces pro formát her od Telltale, což potvrzuje i Dan Connors z této firmy. „Spolupráce s HBO na tvorbě nové herní série založené na Game of Thrones zcela přirozeně zapadá do našeho portfolia.“ Spojení s HBO zároveň znamená, že Telltale využije seriálové podoby kulis a také herců, ostatně, stalo se tak, částečně u Walking Dead, kde jste některé tváře mohli poznat z jejich původní seriálové podoby. Zároveň to poskytne lepší zážitek těm, kdo se stali tak trochu závislými na podobě série ze seriálu a mohli by si hůře zvykat na odlišné vizuální zpracování známých postav. Nu a v neposlední řadě to pomůže hře s marketingem, když bude moci využít ikonické momenty ze seriálu.

...

Částečně to samozřejmě poskytne i výhody pro propagaci seriálu a samotného HBO. „Jsme nadšeni tím, že budeme spolupracovat s Telltale Games, osvědčeným lídrem v oblasti interaktivní zábavy,“ dí Josh Goodstadt z HBO. „Naši fanoušci touží po nových a vzrušujících možnostech, jak se více zabavit s Hrou o trůny. Tato herní série je dostane doprostřed akce a nechá je rozhodovat, kam se bude příběh dál ubírat.“

Goodstadt tím vystihl velkou atraktivitu této série v kontextu jiné série. I když (a bude to tak možná lepší) nedostaneme do ruky hlavní aktéry, dá se na menším prostoru vystihnout stejné drama, jen s jiným obsazením. Nemusíte tak rozhodovat o osudech Západozemí, stačí řešit nějaké lokální problémy. Ale to už se nechme překvapit.

Nejnovější články