Filmová adaptace Heavy Rain je svěřena do dobrých rukou
zdroj: tisková zpráva

Filmová adaptace Heavy Rain je svěřena do dobrých rukou

27. 1. 2011 13:10 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Bylo jen otázkou času, kdy si Hollywood všimne de facto interaktivního filmu a zároveň vynikající hry Heavy Rain (recenze).

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Nyní se potenciální projekt přesunul do fáze pre-produkce pod záštitou Warner Bros a producentské dvojice Bob Shaye a Michael Lynne. Už si rvete vlasy a děsíte se, co se z temné adventury stane v rukou filmařů?

Rádi vás uklidníme. Adaptací hry do podoby scénáře se bude, jakmile dokončí další z projektů HBO, zabývat David Milch, což vám možná nic velkého neřekne. Ale možná vám něco řekne seriál Deadwood. Drsný westernový seriál, který si s ničím nebral servítky, dodnes patří k tomu nejlepšímu, co HBO natočilo a právě Milchův scénář a částečná produkční spolupráce zajistila, že seriál nikdy nepodlehl tlakům na zmírnění celého toho brutálního divadla, které hodně demytizovalo pohled na hrdiny Divokého západu. Můžeme tedy s klidem říci, že je zatím Heavy Rain v dobrých rukách. Důležité bude samozřejmě i jméno režiséra, ale angažování právě Milche, který patří mezi scenáristy velkých seriálů a ne filmů, dokazuje, že produkce bere Heavy Rain hodně vážně.

Nejnovější články