Nyní se při premiéře slibně vypadajícího Twelve Years a Slave vyjádřil, že Assassin’s Creed určitě bude. Zároveň ale zmínil, že s hrou nemá žádné zkušenosti. Vlastně se žádnými hrami. Oslovil jej ale scénář a celý nápad se zabijákem, který prochází různými érami (což Desmond de facto dělá).
Video už zmizelo a zůstal po něm jen přepis, ale Fassbender s šarmem sobě vlastním a tunou smíchu přiznal, že toho o hrách moc neví. „Assassin’s Creed určitě bude. Momentálně se pracuje na scénáři. O hře jsem slyšel, ale nikdy jsem ji nehrál. Nemám doma přehrávač videoher... ne, tak se tomu určitě neříká. Mluvil jsem ale s lidmi z Ubisoftu, ti mi odvyprávěli příběh a přijde mi opravdu zajímavý – prožívání minulých životů.“
Ono možná bude dobře, když u adaptace hry vlastně nebude člověk, který by chtěl příběh neustále prokládat mrknutími na hráčského diváka a zůstal by, jako mnoho dalších, na půli cesty mezi filmem a hrou. Na druhou stranu je to hezké teoretizování. Vše se bude odvíjet od toho, kdo bude určen za režiséra. I tady ale může mít Fassbender slušný vliv, protože z pozice koproducenta a hlavní hvězdy, která funguje jako skvělý marketingový tahák, může snadno posilovat svou vůli. Jednoduše, pokud by se mu projekt nezdál – a že si nyní vybírá pečlivě – může od něj odstoupit. A to se nebude líbit ani studiu Regency ani Ubisoftu.
To už ale hodně spekuluji. Faktem je to, že momentálně se dodělává druhá úprava scénáře (nic zvláštního u adaptací, tedy dokud nejste u páté verze) a premiéra by měla být v polovině roku 2015. Ale dokud není projektu přiřazen režisér, veškeré otázky o kvalitě jsou tak trochu věštěním z křišťálové koule. Rozhodně ale bude lepší film, který obstojí samostatně jako film i když se odchýlí od hry, než mizerně poskládaná kopírka hry, která nebude držet pohromadě.