Důkladný rozbor traileru z Call of Duty Black Ops
zdroj: tisková zpráva

Důkladný rozbor traileru z Call of Duty Black Ops

1. 5. 2010 14:14 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Už víte, v čem si zalétáte ve Vietnamu, jak to bude s konfliktem minulosti vs. přítomnosti, nebo s misemi odehrávajícími se ve vesmíru? + OBRÁZKY

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Dnes v jedenáct hodin dopoledne se všem fanouškům série Call of Duty na chvíli zastavil čas, protože došlo na světovou premiéru prvního teaser traileru z nového dílu s názvem Black Ops. Protože jde ale o extrémně rychlý sestřih scén, které bez důkladného rozpauzování videa nelze rozeznat, rozhodli jsme se vám jeho obsah vyložit našima očima. Nejprve ještě jednou pro ty z vás, co dnešní ranní trailer nestihli:

zdroj: Archiv


Call of Duty: Black Ops - teaser trailer (nebo alt. link)

Jako první je třeba připomenout, že v traileru ležíte na lůžku v roce 2010 a skrze nejrůznější sedativa a elektrické šoky si vzpomínáte na to, co jste (nejspíš tedy jako člen jednotek Special Forces) zažili. Byť doktorův monolog je tak podivně namluvený a volí taková slova, jako by spíš než o nemocnici šlo o výslech nebo jakési podivné mučení - o tom lze ale opravdu jen spekulovat.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Vzpomenete si ještě, jak se právě o tomto Call of Duty spekulovalo, že bude zasazený do budoucnosti? V jednu chvíli se v traileru objeví mise, která se zcela nepochybně odehrává v kosmu. Vidíme přitom plně vyzbrojeného astronauta a rakety obíhající oběžnou dráhu Země. Pokud by mělo jít o misi tajných jednotek Special Forces, taková by se asi skutečně musela odehrávat v budoucnosti - ale vyloučené není ani to, že vývojáři třeba trochu popustili uzdu fantazii a stvořili nějaký "vesmírný" scénář odehrávající se na přelomu 90. let (thx Mike & SR71 v diskusi).

Hned v samotném začátku traileru je vidět odpálení něčeho, co nápadně připomíná jadernou hlavici (0:20), což je zbraňový arzenál typický pro studenou válku a tudíž i dějovou linku hry, protínající třeba konflikt ve Vietnamu. Další obraz nabízí krátké, ale tiché zabití zezadu - že by se nové Call of Duty v tomto ohledu přiblížilo když ne Samu Fisherovi, tak alespoň třeba chystanému Halo: Reach?

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jasně lze rozeznat také bombardování nějaké načervenalé půdy salvami z kulometu (0:34), což by mohla být mise odehrávající se kdesi v Africe nebo rozhodně poblíž rovníku. O pár chvil později (0:44) pak hráč z kokpitu staršího modelu Cobry vypálí dvě rakety, kterými sundá most natažený přes kaňon v džungli.

Časté záběry z kokpitu (0:22) zkrátka naznačují, že i v Black Ops si zalétáte víc než dost (např. v SR-71 Blackbirdu). V jednom okamžiku se v traileru dokonce objeví i obraz, nápadně připomínající slavnou scénu s helikoptérami z filmu Apocalypse Now s použitím Wagnerova slavného Letu valkýr. To už je ale opravdový Vietnam.

A mimochodem, všimli jste si, že chlápek letící ve vzduchu (0:29) vypadá, jako by mu někdo trefil nohu? Ať už to je cokoliv, rozhodně lze čekat stejnou dávku krve jako v posledním dílu World at War. V jiné scéně je zase vidět seskok s padákem a o kus dále také momentka, v níž jako by hráč slaňoval k nějakému jezeru.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Ve videu se objeví také Rusové, dále zbraně M4A1 a AK47, Steyr Aug 290 s hledáčkem, kulomet RPK nebo dokonce nějaká brokovnice (0:37), že by model SPAS-12? Každopádně se zdá, že nové Call of Duty nabídne průřez konfliktem ve Vietnamu, dost možná i jednu nebo dvě mise z 2. světové války a pak i mnohem modernější záležitosti, jak ze současnosti (jasný Afghanistán nebo Irák) tak i blízké budoucnosti, což je již zmiňovaná "kosmická" scéna.

Čerstvě založená stránka na IMDB uvádí pětici herců, z nichž jeden přísluší "zombíkovi" a tři další americkým vojákům - což by potvrzovalo spekulace o tom, že si zahrajete právě za příslušníka amerických vojenských jednotek Special Forces. A přijde někdo na to, proč v traileru bliká datum 2010:03:2? Nebo to vůbec není datum? A všimli jste si vlastně něčeho dalšího, co jsme v článku opomněli? Těšíme se na vaše názory v diskusi!

Call of Duty: Black Ops vyjdou 9. listopadu pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3 - více v článku o traileru, oznámení a starších spekulacích.

levis

Nejnovější články