<i>Call of Duty Vietnam?</i>
zdroj: tisková zpráva

<i>Call of Duty Vietnam?</i>

6. 5. 2009 20:20 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Pokoušíme se o poskládání souvislostí do mozaiky ohledně zasazení přespříštího dílu.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva S tak početnou komunitou nejde nic udržet za zuby, musejí si teď zoufat Activision Blizzard. Pacifické dějiště pátého dílu nebo přesun do budoucnosti v letošním Modern Warfare 2 se sice také provalily dávno před oznámením, ale nikdy to nebylo tak dlouho jako nyní, rok a půl před plánovaným vydáním. Víkendové zvěsti o záměrech výrobce s licencováním africké, kubánské a sovětské hudby pro přespříští Call of Duty naberou na uvěřitelnosti, pokud si zkusíte poskládat do mozaiky zprvu nenápadné souvislosti.

Že by sedmý díl skutečně mohl stavět na námětu vietnamské války, která se odehrávala v letech 1959-1975 ve Vietnamu, Kambodže a Laosu (třeba s eventuálním zpestřením na Kubě?), ale zdál se být pro účely her vyčerpán českou sérií Vietcong nebo ne tolik úspěšnými odbočkami Battlefield Vietnam a Conflict Vietnam, napovídají následující (zatím nijak nepotvrzené) indicie:

  • Web ThatVideoGameBlog.com, který se vším přišel, nyní původní článek odstranil na žádost svého zdroje. S odvoláním na to, aby mu nedělal potíže a aby netříštil pozornost od představení bližšího Modern Warfare 2 začátkem června na výstavě E3.
  • Do přípravy sedmého Call of Duty má být angažován Noah Heller, producent World at War z Treyarchu, což by svědčilo o zachování pravidelého střídání otěží série, jak se vydavateli v minulosti vyplatilo (každý díl v lichý rok od Infinity Ward, v sudý rok od Treyarchu).
  • Treyarch před půl rokem nepřímo prohlásil, že je docela rád za zkoncování s druhou světovou válkou ve World at War, kterou by tímto uzavřel a chtěl by se posunout někam dál.
  • Přesun z Tichomoří o pár tisíc kilometrů severněji do Vietnamu by pro vývojáře pátého World at War nebyl nijak složitý: s nadsázkou by stačilo přidat rýžová pole, více rozmarů počasí, deltu řeky Mekong, hustší civilní zástavbu a vojenské infrastruktury, bunkry či pasti Vietcongu. Snad to dopadne lépe než Shellshock 2 od Eidosu díky nesrovnatelně vyššímu rozpočtu a dvěma rokům času.
Jak těmto spekulacím věříte vy?
zdroj: CVG, Thatgamevideoblog, vlastní

jd

Nejnovější články