Dragon Age II soundtrack opět od Inona Zura, slyšte ukázky
zdroj: tisková zpráva

Dragon Age II soundtrack opět od Inona Zura, slyšte ukázky

25. 2. 2011 12:26 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Inon Zur, který složil hudbu k prvnímu Dragon Age s podtitulem Prameny, se umělecky realizoval i...

Inon Zur, který složil hudbu k prvnímu Dragon Age s podtitulem Prameny, se umělecky realizoval i v soundtracku k druhému dílu. Nyní byl uveřejněn seznam skladeb OST, který půjde 8. března do prodeje a pokud máte špatné zkušenosti z filmů a her, kdy vám názvy skladeb prozrazují něco z děje, tady se bát nemusíte. Jde o témata, tedy hudbu odpovídající situaci či postavě a jejich názvy neprozrazují nic z dějových zvratů. 

Jak je dnes módou ve filmech a některých hrách, orchestrální soundtrack doprovodí i zpívaná píseň spíše popovějšího ražení. Jmenuje se I´m Not Calling You a Liar. Jde o přepracování skladby Varric´s Theme a zahraje ji uskupení Florence + The Machine, což je zpěvačka (Florence) s doprovodnou kapelou (The Machine), nominované mimo jiné i na cenu Grammy. Že to nemusí být vůbec špatná volba dokazuje zpěvaččin zajímavý hlas, který by při správném aranžmá mohl pro atmosféru hodně udělat. Po rozkliku článku uvidíte celý seznam skladeb, ukázky máte přímo před nosem.



Ukázky pochází ze skladeb Hawke Family Theme a Qunari On the Rise. První jmenovaná dokazuje, že je Zur vynikající hlavně v oblasti klidnějších a zadumanějších sekvencí. Z hudby přímo čiší neradostný osud Hawkovy rodiny, impuls, který jej poslal na dráhu nedobrovolného dobrodruha. Qunari On the Rise jsou typickým příkladem rozmáchlejší skladby, v níž nechybí tradiční bubny, trocha chorálů. Koncepčně zcela naplňuje představu o klasickém fantasy světě.

Seznam je následující a mnoho se z něj vyčíst nedá:

Dragon Age II Main Theme
Hawke Family Theme
Qunari On The Rise
Templars
Love Scene
Arishok
Tavern Music
Viscount
Mages
Fenris Theme
Kirkwall Nights
Rogue Heart

Na závěre ještě jednou připomínáme, že část soundtracku Dragon Age II bude v prodeji v digitální formě od 8. března 2011 u všech světových distributorů za cenu $3,99.

Nejnovější články