DayZ se na konzolích asi objeví, ale PC je pořád prioritou
zdroj: tisková zpráva

DayZ se na konzolích asi objeví, ale PC je pořád prioritou

14. 6. 2013 16:00 | Téma | autor: Adam Homola |

Veleúspěšný a populární mod DayZ za nedlouho přestřihne onu pomyslnou pupeční šňůru od své mateřské Army II a bude si žít vlastním životem v samostatném titulu DaZ: The End of the Beginning. Pro vývojáře je v současné době dokončení plné verze hry naprosto prioritou a po vydání se dá očekávat neustálé patchování, upravování a vůbec vylepšování. Jenže co potom? Na pořadu dne jsou i konzolové verze hry, o ktero nemá zájem jen Dean Hall.

Známého tvůrce modu totiž oslovil jak Microsoft, tak Sony. Není se čemu divit, i velikáni vyzobávají z indie scény ty nejzajímavější tituly a DayZ k nim bez debat patří. Hall se konzolovému portu nijak nevyhýbá, ale nejdřív se svým týmem musí logicky dokončit PC verzi, teprve pak bude mít čas a kapacity na řešení dalších projektů a portů hry.

“Líbí se nám obě konzole. Líbí se mi co jsem viděl na PS4 a líbí se mi i většina věcí na Xbox One. Nejsem proti nim a jen doufám, že Microsoft prostě jen zapomněl, jak komunikovat podporu pro indie hry. Ale možná jsem naivní,” řekl Hall v rozhovoru pro britský Eurogamer.

S Microsoftem by mohl mít Hall ale menší problém, protože jak je všeobecně známo, na novém Xboxu si nebudou moct indie vývojáři vydávat hry sami, proti čemuž se na sociálních sítích negativně vyjadřovali snad všichni, včetně Tima Schafera z Double Fine. Nepříjemná je taky politka Microsoftu s placením za patche - pokud chcete vydat na svoji hru na Xboxu patch, bude vás to stát tisíce (někdo tvrdí že i pár desítek tisíc) dolarů.

Pro velké vydavatele je pár tisíc dolarů jen taková jednohubka, ale pro indie vývojáře a zřejmě i pro Halla je to zřejmě suma nemalá. “Brání tomu jen zábrany, které staví indie vývojářům do cesty samotní výrobci konzolí. To jsou už ty jediné zábrany. Rád bych tu hru viděl jak na Xbox Live, tak na PS4,” dodal Hall.

Nejnovější články