Čtvrtý díl ROG Extreme Gaming na vrcholu Lomnického štítu ovládli borci z eSuba
zdroj: tisková zpráva

Čtvrtý díl ROG Extreme Gaming na vrcholu Lomnického štítu ovládli borci z eSuba

3. 6. 2016 16:14 | Téma | autor: Honza Konfršt |

Asus se extrémů nebojí a další kolo akce ROG Extreme Gaming posunul na novou úroveň. Dalo by se skoro říci na úroveň nejvyšší. ROG Extreme Gaming 4 byl totiž celosvětově nejvýše položeným zápasem v League of Legends pod otevřeným nebem. Krom jiného to znamená, že nejsilnějším zážitkem nebyl snad ani tak zápas samotný, jako spíše organizace, cesta, a všechno s tím spojené. Extreme Gaming série totiž není jen o hraní, ale především o prověření komplexních schopností hráčů. Extrémní podmínky zkrátka vyžadují úplně jinou koncentraci i přípravu a nedají se vůbec srovnávat s hraním v pohodlí vlastního domova.

Vzhůru do výšin

Spolu s dalšími dobrodruhy jsme vystoupali lanovkou na Lomnický Štít, druhý nejvyšší vrchol Vysokých Tater (2634 metrů n. m.), a sledovali vývoj zápasu dvou elitních týmu Česka a Slovenska. Výběr lokace překvapil i otrlé, nicméně ostré horské sluníčko ani počasí, měnící se z hodiny na hodinu, nedokázalo nikoho odradit - hráče, pořadatele z Asusu nebo kolegy ze Sectoru a Hitpointu (kteří zajišťovali stream, rozhovory a živý komentář).

Než ale mohlo začít samotné klání, bylo třeba vymodlit si počasí, což bylo pravděpodobně nejskloňovanější slovo již od výjezdu z Prahy. Zápas probíhal poslední květnovou neděli, celý předchozí týden však byla předpověď jasná - na Lomnickém Štítu měl krom virtuálního zápasu probíhat i souboj člověka s přírodou. Ještě v 8 hodin ráno sice panovalo na vrcholku perfektní počasí, ale s příchodem hráčů během dopoledne se začínaly stahovat mračna, aby vytvořila dramatickou kulisu pro napínavý souboj.

Tváře známé i neznámé

Předzápasové preview Hitpointu naznačovalo, že s výpraskem by měl odjet tým eSuba. Nestalo se tak - o překvapení se postarali na úkor týmu eXtatus právě hosté, kteří nastoupili v sestavě Dejv, Piipous3k, Humanoid, sami a NeoN. Tým domácích povolal do zbraně pětici Necro, SeMike, RusO, Worry a Tarky. Rivalita byla zřejmá od prvního okamžiku a z atmosféry mezi týmy i jejich manažery bylo znát, že se jednak znají delší dobu, a že událost berou jako výbornou přípravu na ROG Finals 10, která se odehraje 26. června.

Rivalitu svým komentářem podporoval i Pavel „Mozilla“ Klaban, jak je patrné ze záznamu na Twitchi nebo sestřihu níže. Na místě mu sekundoval zakladatel Hitpointu Ondřej Báča, kterému zase pomáhal známý český youtuber Herdyn. Ze sestřihu je jasné, že zmíněné počasí do průběhu zápasu několikrát promluvilo, nebo to alespoň zkoušelo. Nakonec ale nezvítězilo, přestože hráči museli občas improvizovat - třeba hrát doslova "pod mikinou", aby viděli na displeje nabušených notebooků Asus ROG. I díky tomu bylo nač se dívat, protože zápasy přinesly řadu zajímavých momentů, jakkoli šlo o exhibiční utkání, které nakonec ovládli borci z týmu eSuba.

Odvěcí rivalové

Vzájemné zápasy mezi eXtatuseSubou doposud vyznívaly lépe pro domácí eXtatus. První zabití a obecně prvních dvacet minut hry nasvědčovaly, že i zápas v extrémních podmínkách zvládne eXtatus lépe. Dobrý start však nakonec nedokázal týmu eXtatus zařídit vítězství. Hrálo se nahoru a dolů, a přestože to průběh dlouho nenaznačoval, nakonec se z vítězství radovala poměrem 2:0 právě eSuba. Přesvědčivý výkon, díky kterému se rozhodlo už po dvou zápasech, byl nakonec důležitý. S odehráním druhého duelu totiž začalo takřka okamžitě pršet a další zápas by se tak musel odehrát vevnitř, pouze v rámci streamu a bez přítomnosti kamer.

Všechno ale dobře dopadlo, zápasy se odehrály tak, jak se odehrát také měly, a na Lomnickém štítu přítomní youtubeři (Herdyn, Asimister a The Bača), hráči i novináři extrémní podmínky nejenom ve zdraví přežili, ale dost si je užili. Jak ostatně během rozhovorů s hráči často padalo, není obvyklé hrát hry v podobných podmínkách - v podobné nadmořské výšce. Nakonec nedošlo ani k obávanému zastavení lanovky kvůli větrným poryvům, což si beztak všichni už pro ten adrenalin přáli...

Brzy na viděnou

I čtvrtý díl Extreme Gaming seriálu tedy nabídl účastníkům a divákům všechno, co podle představ pořadatelů nabídnout měl. Zajímavé klání a hlavně nevšední zážitek. Nabízí se otázka, jaký extrém si pořadatelé vymyslí pro pátý díl seriálu, protože není moc vyšších míst, kde by mohli hráče nechat soupeřit. My už tušíme, kde to bude, vy se ale nechte překvapit.

Závěrem zbývá dodat, že stream zápasu sledovalo v jednu chvíli nejvíce 3366 diváků, celkem jej sledovalo 32520 (z toho 19780 unikátních) diváků a společně tak nakoukali hezkých 8048 hodin.

Nejnovější články