Crysis 3 uzavře příběh trilogie, značka bude žít dál
zdroj: Crytek

Crysis 3 uzavře příběh trilogie, značka bude žít dál

12. 11. 2012 18:52 | Téma | autor: Petr Poláček |

Po Crysis 3 bude další Crysis, ale nebude se jmenovat Crysis 4 a není jisté, jestli to vůbec bude Crysis, jak ho známe nyní. Zní to sice jako blábol opilého námořníka či jeho papouška, ale ve skutečnosti to dává smysl. Jak totiž šéf Cryteku Cevat Yerli prozradil britskému Eurogameru, Crysis 3 uzavře příběhově celou Crysis trilogii i s jejími hrdiny v čele s Prophetem, Psychem, Jesterem a dalšími. Uzavření jednoho sledu událostí však neznamená, že půjde o konečnou pro celou značku.

Podle Yerliho totiž nejenom značka, ale i herní principy Crysis unesou tunu dalších následnických titulů – na rozdíl od značky Far Cry, což nevím, jak myslel, ale zřejmě tím narážel na směr, kterým se s Far Cry vydali v Ubisoftu. Yerli každopádně zdůrazňuje, že práce na další Crysis hře vůbec ještě nezačaly, dokonce ani předprodukce, jak by tomu bylo za normálních okolností v této fázi vývoje Crysis 3. Může za to fakt, že Crytek chce v případě dalšího dílu přijít s něčím radikálně novým a vidí celý projekt jako dlouhodobější záležitost.

Znamená to, že zatím není ani domluven vydavatel, dokonce není jasné, na jaké platformy případná hra vyjde a jestli náhodou nebude vyznávat free-to-play model. Jestli totiž nějaký vývojář v posledních měsících propaguje free-to-play jako spásu herního průmyslu, pak je to Cevat Yerli, respektive kdokoli z jeho kolegů v Cryteku.

Ostatně, plán na free-to-play Crysis hru existuje v Cryteku už nyní, jak Yerli Eurogameru přiznal. Zároveň však dodal, že ani tento titul není konkrétně naplánovaný a klidně se může stát, že půjde o další nebo až přespříští hru v sérii. Bez problémů ale také může skončit zcela mimo sérii. Záležet bude hodně na tom, jak rychle dokáží hráči přepnout své vnímání free-to-play modelu jako zcela normálního způsobu herní distribuce. S myšlenkou, že by do budoucna mohlo existovat cokoli jiného, než jsou free-to-play hry totiž Yerli zcela očividně ani nepočítá, minimálně ne v segmentu her, které dělá jeho studio.

Pokud je vám ale zatěžko přemýšlet o dalším Crysis titulu, když ten aktuální vlastně ještě ani nevyšel, tak tu pro vás mám upomínku, že Crysis 3 si svůj debut odkroutí příští rok v únoru na PC, PS3 a X360.

Nejnovější články