Brian Fargo připravuje po 27 letech nový díl RPG ságy The Bard's Tale
zdroj: tisková zpráva

Brian Fargo připravuje po 27 letech nový díl RPG ságy The Bard's Tale

26. 1. 2015 12:13 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Pokud si pamatujete pouze humornou odbočku v podobě The Bard's Tale od inXile Entertainment z roku 2004, možná jste zmatení, proč Brian Fargo oznámil The Bard's Tale IV. Opravdu jste nikde neztratili další dva díly, to se jen Fargo vrací k původní sérii The Bard's Tale, která o sobě dala vědět naposledy v roce 1988 s dílem Thief of Fate. Fargo chce s The Bard's Tale IV nejprve projít kickstarterem, ne nutně kvůli financím, ale primárně proto, aby si změřil, jaký je mezi hráči o The Bard's Tale IV zájem.

„Tenhle projekt byl pro mě velmi důležitý, vždyť upozornil na mě i Interplay a následně vedl k tomu, že jsme založili inXile Entertainment,“ vysvětluje Fargo. Příběhově bychom se měli vrátit do Skara Brae, ale s hratelností plánuje Fargo pár změn. Kupříkladu během soubojů už by se v tazích neměly střídat jednotlivé postavy, ale vždy bude táhnout jedna strana najednou.

Fargo tento styl připodobňuje k Hearthstone: Heroes of Warcraft, kde se podobně střídají dvě strany, a přesto je hra takticky propracovaná. „Souboje budou mít hloubku a rozmanitost. … Mám rád moderní styl a hodně jsem si z něj vzal při inspiraci, co musíme do našeho soubojového systému zakomponovat.“

O mnoho více nevíme, ostatně je jasné, že vývoj se nachází v počátečních fázích. Nejprve nás čeká právě Kickstarter kampaň, která bude prubířským kamenem, zda je o hru jako je The Bard's Tale IV i po těch letech zájem. A co vy, pamětníci? Měli byste zájem o návrat do Skara Brae?

Nejnovější články