zdroj:
tisková zpráva
Sotva jsem si trochu zafilosofoval o souboji dvou vojenských FPS a tom, že nemusí nutně soupeřit, Bobby Kotick, šéf Activision Blizzardu mi vzal svým vystoupením na CNBC veškeré mírové holubice z rukou. Poměrně razantně se zde do konkurence opřel a všechny nás ujistil, že Modern Warfare 3 prostě vyhraje. „Prozatím jsme viděli Battlefield 3 jen na PC, já ho na konzolích neviděl a tam leží pořádný kus našeho obchodu. Pokud je to jen PC titul, jak se dnes tváří, znamená to jen malé publikum. Ale vždy se zajímáme o to, co dělá naše konkurence“.
To jsou poměrně odvážná slova. Kotick naráží na to, že veškeré záběry gameplaye pochází z PC, protože zde grafika vypadá nejvíce a snad i na to, že multiplayer na konzolích bude mít jen 24 hráčů. Jinak ale prohlášení zavání spíše provokací. Nicméně zde jeho celkem dlouhý proslov nekončí. „Se značkou Call of Duty máme obrovský úspěch. Produkte, který vydáme teď, Modern Warfare 3, je výsledkem velkého výzkumu a představuje to, co chtějí desítky milionů hráčů. Jsme si jisti, že jeho vydání bude úspěch“. Nu, o finančním úspěchu nepochybuje nikdo. Kotick to dalšími slovy potvrzuje.
„Každé z našich pokračování bylo úspěšnější než předchůdce. Pokud se podíváte na předobjednávky, na to, kolik lidí se přihlásilo do bety a kolik si hledá Modern Warfare na Googlu, dostanete se k nevídaným číslům“. Nu, sebevědomí mu nechybí a má jej podložené skutečně solidními čísly. Na druhou stranu by ale leckdo mohl říci, že ani nezná míru. Prohlášení o „pouze PC Battlefieldu“ se zdají být poněkud zbytečná. Activision nemá tyto útoky zapotřebí, on skutečně má v držení výdělečnou značku, jejíž profit narůstá. Naopak může vyvolat otázky, proč najednou Kotick potřebuje lehce do konkurence šťouchnout. Odpověď je ale na snadě – je to Bobby Kotick a jestli něco zvládá, tak jsou to neobratné (možná úmyslně) a lehce neomalené výroky, které mu vyhrávají jednu fiktivní anticenu v popularitě za druhou.
Games.cz E3 2011 speciál vám přinášejí sponzoři Conquest Entertainment a Electronic Arts.