„Já osobně bych další hru strašně rád dělal,“ vysvětluje. Ostatně, proč by ne, Bad Company zjevně byla solidní změna v tvorbě. „Když jsme začali s 1942, byla to práce plná nadšení. Pak jsme se propracovali skrze různé válečné konflikty a já je miloval všechny, byly to takové mé děti. Když přišlo Bad Company, šlo o naprostou tvůrčí svobodu ve stylu 'neberte se příliš vážně'.“
Je celkem jisté, že Bad Company v plánech DICE a Electronic Arts figuruje. Otázkou je samozřejmě, kdy na tyto plány dojde. Gustavsson ale tvrdí: „Věřte mi, Bad Company není zapomenutá, je jen na velmi dlouhých prázdninách. Teď je pryč, ale vrátí se.“
Můžeme se dlouze dohadovat, jestli by Bad Company nyní našla dostatečně silnou základnu fanoušků. EA má solidní plány s rotací stříleček Battlefield, Titanfall a Battlefront. Bad Company zastupuje poněkud jiný styl, ne až tak vážný, a tedy atraktivní pro mnohem užší cílovou skupinu.
Nový Bad Company titul tak možná bude mít, až na něj přijde řada, jen jeden pokus. Podívejte se na nový Medal of Honor, který už se mrazí a asi jen tak z chladničky věčného zapomnění nevyleze. Takže ano, Bad Company by se mělo vrátit, ale s jistotou, že to nebude dočasná záležitost, která pohoří na nedostatečném zájmu.