Aladin a Lví král se co nevidět vrátí i se speciálními retro edicemi
zdroj: tisková zpráva

Aladin a Lví král se co nevidět vrátí i se speciálními retro edicemi

24. 10. 2019 12:40 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

O chystaných HD remasterech klasických 16-bitových skákaček Aladdin a The Lion King víme už delší dobu, restaurátoři z Nighthawk Interactive si ale ve spolupráci s obchodem iam8bit připravili něco speciálního. Kromě stylově zabalených retro edic si totiž budete moct pořídit i klasické cartridge pro Segu Mega Drive a SNES. A některé z nich dokonce ve tmě světélkují.

Kromě vylepšeného rozlišení a grafiky obsahují remastery spoustu funkcí pro fajnšmekry. Budete si moct zahrát různé verze z dobových konzolí a handheldů. Aladin se dokonce dočká speciálního Final Cutu, který opraví různé chyby, výkyvy v obtížnosti a přidá pár překvapení pro fanoušky. Ve všech verzích budete moct také vracet čas, abyste snáze překonali těžší pasáže.

Přibude také možnost ukládání a speciální interaktivní mód, kde se před vámi bude odvíjet hraní někoho jiného, do něhož můžete kdykoliv zasáhnout. Ještě dál za oponu vás pak vezmou v muzeu, kde naleznete rozhovory s vývojáři, spoustu konceptů z devadesátých let a tak dále. Samostatně si budete moct pustit také soundtrack.

zdroj: Archiv

Oba remastery vyjdou v základní edici Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Switch 29. října. Na speciální edice s plakátem a manuálem ve stylovém balení ve stylu SNES a Mega Drive si počkáte trochu déle, dorazí totiž až 10. prosince. Taky si za ně připlatíte, každá z nich vás přijde na necelých 50 dolarů.

Ještě dražší budou plně hratelné cartridge pro SNES a Segu Mega Drive. Vyjdou na začátku příštího roku v limitované edici po 4 500 kusech a přijdou vás na 99,99 dolarů.

Aladina si budete moct zahrát jak na severoamerické Genesis, tak na evropském Mega Drive. Většina z nich bude v průsvitném rudém provedení, ale jedna osmina bude ve tmě svítící a fialová. Cartridge Lvího krále jsou žluté, ale opět budete mít šanci 1:8, že zrovna ta vaše bude světélkovat.

Samozřejmě jde o záležitost pro skalní fanoušky a sběratele, čemuž odpovídá jak cena, tak obsah balení. Pokud byste se ale rozhodli je rozbalit, vězte, že jde o verze s nekonečným počtem životů. Předobjednat si je budete moct v obchodě iam8bit.

Nejnovější články