Začala veřejná beta Company of Heroes Online
zdroj: tisková zpráva

Začala veřejná beta Company of Heroes Online

3. 9. 2010 11:11 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Proč jsou v online válečné strategii parašutisté nepostradatelní? PREVIEW

Válečná gratis onlinovka Company of Heroes: Online v upravené verzi pro západní svět se zrovna tento týden dostala do fáze otevřené bety. Blíže ji představilo např. poslední číslo PC Gameru, dle nějž jde o velmi propracované dílko plné zvratů, což ilustruje i následující příklad. Mise se chýlí ke konci a na mapě zbývají už jen tanky, kterým se podařilo obklíčit nepřítele a ženou ho do jisté záhuby.

Navzdory všem svým přednostem ale misi nevyhrají, protože důležité body na mapě musí obsadit pěchota a zrovna ta nejdůležitější místa jsou stále neobsazená. Hráč proto investuje všechny své přírodní zdroje výměnou za jednotku parašutistů a rychle je směřuje ke kýženému bodu. Nepřítel kontruje a rychle si objednává letecké bombardování, ale parašutisté už jsou na zemi a zabírají kontrolní stanoviště. Mapou se přežene bombardér a když začne mizet kouř, je jasno: parašutisté jsou mrtví, ale základnu ještě stihli zabrat. Je vyhráno.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Právě specializace vojáků je prý často rozhodujícím bodem hry, ať už se rozhodnete pro nákup nových zbraní nebo dáte přednost hrdinům, které obdržíte za úspěšné splnění mise. Pomocí nejrůznějších buffů můžete různé jednotky učinit silnějšími, takže tanky např. jezdí rychleji anebo vaše pěchota přesněji střílí z pušek. Hrdinové si ovšem z bojiště odváží zkušenosti, postupují na vyšší levely, zůstávají s vámi, "dokud vás smrt nerozdělí", a také se čas od času přiučí některým užitečným drobnostem, např. většímu rozhledu na mapě anebo v případě německých Halftracků dokonce autodestrukci, poškozující i nepřátelské jednotky v bezprostředním okolí.

Podle volby své armády také určíte pozdější průběh hry: pokud např. chcete zamezit zdlouhavým tankovým bitvám v druhé části hry, vyberte si na začátku velitele vojska, čímž získáte přístup k rychlejším jednotkám a lepší výzbroji, nakupte armádě lepší brnění a najměte si inženýry a ostřelovače, kteří budou hlídat zabrané body. Anebo bude příhodnější si vybrat velitele letectva a jednoduše ze vzduchu rozprášit všechny nepřátelské jednotky? Rozhodnutí je jen a jen na vás.

Company of Heroes: Online pro PC bude v Evropě a USA naostro spuštěno tento podzim - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Zahrajte si Company of Heroes Online  [26.8.2009 14:14]
Kdy zamíří Company of Heroes Online do Evropy?  [10.11.2008 15:15]

zdroj: PC Gamer

levis

Nejnovější články