Wizard of Legend je roguelike bez mečů a pistolí, ale zato s efektními kouzly
zdroj: tisková zpráva

Wizard of Legend je roguelike bez mečů a pistolí, ale zato s efektními kouzly

4. 12. 2017 14:40 | Preview | autor: Patrik Hajda |

„Jsi čaroděj, Harry!“ Legendární hlášku z prvního filmu série Harry Potter jste si mohli v televizi připomenout teď o víkendu. Takový snímek nevyvolá jen krásné vzpomínky na naše mládí, ale přivodí i chutě na nějakou tu kouzelnickou hru. Wizard of Legend je však trochu jiná škola pro nadějné kouzelníky. Je drsná, barevná a neuvěřitelně frenetická.

Ano, je to další roguelike, a ano, opět v retro pixelartu, ale tentokrát vám s valícími se vlnami nepřátel nepomohou epické meče, sekery, kopí, luky či kuše. Spoléháte se totiž jen a pouze na tajemnou vnitřní sílu, která v různých barvách a tvarech tryská z vašich dlaní.

V roli okapucovaného kouzelníka vstoupíte zcela dobrovolně do potvorami zamořeného podzemí, které vám přinese smrt nebo slávu. Nic mezi tím. Smrt je samozřejmě opakovatelná, ale sláva? Ta je v tomto případě věčná. Jakmile se vám podaří projít celou procedurálně vygenerovanou zkouškou, vysloužíte si právo nosit titul legendy. To by bylo, aby se vám teď vaši kolegové neklaněli.

zdroj: Vlastní

Doslova k ruce máte přes stovku unikátních kouzel, která jsou vám propůjčována skrze nalezené artefakty. Kouzla pak můžete sesílat postupně a ukousávat tak životy soupeřů, ale lepší bude ponořit se do zběsilé kanonády plné efektních zaříkadel, která v řetězové reakci vytvářejí komba. To se obzvlášť hodí v případě soubojů s bossy.

Kromě hektické akce plné pobíhání a sesílání devastujících efektů si užijete i skákačkové pasáže. Rozumějte: „Když vás nezabije nepřítel, zabije vás díra.“ A protože se to špatně táhne v jednom, přizvěte k sobě na gauč kamaráda a buď se společnými silami prokouzlete do konce, nebo si dejte duel jako Harry s Dracem. A jde to i po síti.

Wizard of Legend se kvapem blíží vydání, ke kterému dojde v prvních měsících příštího roku. Jedná se o vůbec první projekt dvoučlenného studia Contingent99, kterému se podařilo vybrat finance na vývoj na Kickstarteru. Ten se postaral o vznik počítačové verze, a navázání spolupráce s vydavatelským odvětvím Humble Bundle má za následek i podporu všech tří hlavních konzolí – PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Nejnovější články