Video z hraní Lords of the Fallen vyvrací mýty a pověry o smrti, pohybu a příběhu
zdroj: tisková zpráva

Video z hraní Lords of the Fallen vyvrací mýty a pověry o smrti, pohybu a příběhu

24. 10. 2014 17:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Akční RPG Lords of the Fallen vychází už 31. října a v řadě médií nedávno vyšly články s dojmy z hraní preview verze. Podle tvůrců ale někteří novináři určité herní systémy nepochopili nebo je čtenářům prezentovali špatně. V takové chvíli můžete coby vývojáři vydat tiskovou zprávu nebo média obepsat s tím, že mají v článku chybu. Tomasz Gop z CI Games však situaci vyřešil úplně jinak - natočil video, ve kterém přímo ve hře ukazuje a vyvrací nepravdy či uvádí na pravou míru mýty, co se kolem herních systémů Lords of the Fallen vytvořily.

Ze všeho nejdříve Gop vysvětlil rychlost pohybu, která se logicky odvíjí od typu výstroje a výzbroje. Jestli se navlečete do nejtěžšího brnění, nasadíte do jedné ruky obří palcát a do druhé velký štít, moc si nezaběháte. Zoufale pomalá nebude jen chůze, ale i kotouly a na nějaké smysluplné skákání rovnou zapomeňte. Stačí na sebe hodit něco lehčího a už můžete skákat jako za mlada.

Pokud na sobě máte těžké brnění a nějakou lehkou zbraň, je sice vaše chůze pořád zoufale pomalá, ale útoky zbraní jsou rychlé. Rychlost zbraně je totiž nezávislá na váze brnění. Lze tedy mít opancéřované brnění jako tank, ale v ruce dýku a vaše útoky budou svižné a rychlé.

Kdyby vám ale v takové situace teklo do bot, jen tak neutečete - obří brnění se postará o těžkopádnost. A naopak - s lehkým brněním jste jako vánek, ale těžkou zbraní stejně útočíte pomalu, bez ohledu na brnění.

zdroj: Vlastní

K vyjasnění došlo též ohledně kouzel, kde určitý zmatek způsobil Gauntlet. Tahle speciální rukavice totiž "střílí" projektily všeho druhu a někteří hráči si mysleli, že jde o kouzla. Jenže vývojáři na Gauntlet nenahlíží jako na kouzla, nýbrž jako na zbraň na dálku. Že z ní nelétají šípy, nýbrž kouzla, je vedlejší. Za kouzla v Lords of the Fallen považují tvůrci spíše pasivní věci - podpůrnou magii nebo negativní buffy cílené na nepřátele.

Gop se věnuje i smrti. Když vás někdo nebo něco zabije, proměníte se v ducha, ke kterému se musíte dostat. Čím dříve se vám to povede, tím lépe. Z ducha totiž začnou brzy unikat vaše doposud získané zkušenosti. Čím větší jste měli v době zabití násobič zkušeností, tím pomaleji budete o zkušenosti přicházet.

Zajímavě zní i koncept perfektního načasování při útocích. Jakmile se vám podaří třeba seknutí mečem perfektně načasovat, nestojí vás útok seknutí tolik energie. Čím přesnější při sekání jste, tím více můžete sekat - zbude vám víc energie.

Lords of the Fallen zdroj: tisková zpráva

A na úplný závěr došlo i na příběh, respektive hloubku jeho vyprávění. Tomasz Gop prozradil, že příběh můžete vstřebávat v několika vrstvách. První a nejviditelnější vrstvou jsou příběhové filmečky, dialogy a vaše volby. Druhou vrstvou jsou audiology roztroušené po světe, které lze přehrát v menu a poskytnou hlubší kontext událostem, postavám i celému světu. A poslední příběhovou vrstvou jsou popisky u předmětů a zbraní, které mohou nabídnout detaily o světě pro opravdu zapálené fanoušky, kteří chtějí vyzobat všechny informace.

A když už jsme u toho vyzobávání, tak na závěr Gop prozradil dvě zajímavá čísla. Pokud se budete věnovat jen a pouze hlavní příběhové linii a neztratíte moc času poflakováním se po světe, mohlo by vám dohrání Lords of the Fallen zabrat nějakých 12+ hodin čistého času. Ovšem hráči, kteří hry rádi vytěží do poslední kapky, by si měli rezervovat prý až 50+ hodin. Jestli je to pravda uvidíme už 31. října, kdy hra vyjde pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články