V sandboxové strategii Habitat budujete základnu z vesmírných odpadků
zdroj: tisková zpráva

V sandboxové strategii Habitat budujete základnu z vesmírných odpadků

11. 7. 2014 18:06 | Preview | autor: Adam Homola |

Habitat je jednou z her, které by bez Kickstarteru zřejmě nikdy nevznikly. Jde totiž o strategii či simulaci sandboxového budování vesmírné stanice v orbitu nad zničenou Zemí daleko v budoucnosti. Hra úspěšně prošla kickstarterem před pár měsíci a čerstvě je za 15 euro dostupná v rámci programu early access na Steamu. Brzy vám přineseme vlastní dojmy z hraní, ale mezitím se můžete podívat na dlouhé video, které hru předvádí ze všech možných úhlů.

Habitat je zatím v pre-alpha fázi a zdaleka neobsahuje všechny plánované módy. Vyblbnout se podle všeho jde ale už se současnou verzí, hlavně pokud vás baví stavění základny v netradičním prostředí. Navíc stavíte základny z odpadků, který jen tak poletuje kolem... Vy máte k dispozici několik astronautů - inženýrů, kteří poletují kolem základny a na co ukážete, to přinesou a k základně přimontují.

Jak tak astronauti kmitají kolem báze a montují na ni všemožné objekty, vaše kreace se postupně rozrůstá a musí řešit i jiné věci - ne jenom expanzi. Zdroje jsou velmi omezené a na pořadu dne je těžké rozhodování, co a jak sestavit, a kterým směrem se vydat. Ve vesmíru nejste sami a ke slovu se dostane i craftování kinetických zbraní, pomocí nichž se můžete bránit proti šmejdu z vesmíru.

zdroj: Archiv

Postupem ve hře se možná dozvíte i něco o zničení Země a objevíte způsob, jak by mohlo lidstvo mezi hvězdami přežít. Jestli to bude jen na orbitu, nebo na nás chystají tvůrci i něco většího, uvidíme až v plné hře. Habitat běží na enginu Unity a hra je zatím dostupná pro PC, Mac a Linux - plná verze časem nabobtná například o management kyslíku, jídla, elektřiny a obytných prostor pro vaše občany.

O ty se musíte starat stejně jako v jiných strategiích, kde nejde jen o základnu a válčení - musíte je třeba udržovat v dobré náladě. Jakmile jsou nespokojení, může dojít k nepříjemným věcem, které se přeci jen na orbitu řeší hůře, než na ostrově v Tropicu.

Můžete se těšit i na různé technologické stromy, vylepšení, výzkumy a samozřejmě na fyzice založenou simulaci všeho, co ve vesmíru simulovat jde. K early access verzi se dostanete na Steamu, k obrázkům v galerii a brzy vám Láďa Loukota předhodí i své dojmy ze hry.

Nejnovější články