Úspěšná česká střílečka Dead Effect 2 vychází v upravené verzi pro virtuální realitu
zdroj: tisková zpráva

Úspěšná česká střílečka Dead Effect 2 vychází v upravené verzi pro virtuální realitu

10. 6. 2017 12:15 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Dead Effect 2 je solidní česká vyvražďovačka zombíků na umírající vesmírné lodi. Studio BadFly jí (stejně jako své další projekty) nejprve vydalo na tabletech s operačním systémem Android a iOS, aby se hra později dostala i na PC a konzole. A po roce od vydání PC verze tvůrci spustili předběžný přístup samostatně hratelné VR verze.

Dead Effect 2 VR je od základů předělaný druhý díl tak, aby odpovídal standardům virtuální reality, a byl tak příjemně hratelný s Oculus Rift i s HTC Vive. Po obsahové stránce se toho zas tak moc nemění, jen ten zážitek z opravdu blízkého setkání s krvelačnými zombiemi ve vesmíru bude o poznání děsivější a živější.

V předběžném přístupu si vybíráte ze tří postav se skilly pro boj na dálku, na krátkou vzdálenost nebo vyloženě na blízko. Pak už si jen stačí vybrat ze spousty zbraní tu nejbližší vašemu srdci. Bude to plamenomet, brokovnice, pás s granáty, luk nebo snad katana? To je čistě na vás, každopádně ovládání každého typu zbraně je ve VR patřičně zohledněné.

zdroj: Archiv

U luku musíte natahovat tětivu, samopal je třeba držet oběma rukami, mečem vytahujete plynulé pohyby a po odjištění granátu předvádíte své házecí umění. Zbraně půjdou dále vylepšovat, stejně jako vaše postava, která tak může ovládnout například čas a vyhýbat se kulkám, nebo se obalit silovým polem.

Momentálně je k dispozici 10 hodin hlavní kampaně hry pro jednoho hráče. Kromě ní se můžete pustit do dalších čtyř módů – Biohazard, Survival, Lone Wolf a Infestation. S budoucími updaty se hlavní kampaň rozšíří o dalších 10 hodin masakrování nemrtvých, přibydou nové zbraně, výbava, možnost kooperace a kompetitivní multiplayer až pro 8 hráčů v módech všichni proti všem nebo na týmy.

Dead Effect 2 VR si můžete zakoupit v předběžném přístupu na Steamu za 18 euro. Aplikovaná 10% sleva platí do 15. června, kdy dojde k navýšení hry na standardních 20 eur.

Nejnovější články