Unikátní puzzle hra TIS-100 vás chce naučit základní principy programování
zdroj: tisková zpráva

Unikátní puzzle hra TIS-100 vás chce naučit základní principy programování

22. 7. 2015 19:45 | Preview | autor: Adam Homola |

Vzdělávací hry mají mnoho podob a jednu z nich předvádí TIS-100, jak se jmenuje čerstvě vydaná novinka od Zachtronics, tvůrců SpaceChem a Infinifactory. A věřte, že tentokrát nejde o obyčejnou výukovou hru. TIS-100 je totiž hravým simulátorem programování. Cílem hry je přepsat poškozené části kódu, abyste opravili TIS-100 a dostali se ke všem jeho tajemstvím.

Hru si můžete koupit třeba na GOG a dostanete k ní zároveň i manuál, který pro tentokrát není jen pouhým doplňkem. Manuál byste si měli v ideálním případě vytisknout a pořádně pročíst, protože obsahuje postupy a schémata, jak TIS-100 funguje. Zároveň by vám měl připomínat typický návod na počítač z osmdesátých let, takže pamětníci mohou rovnou zavzpomínat.

zdroj: Archiv

Ve hře je přes 20 puzzlů a rozdat si to můžete i proti přátelům a vlastně celému světu. Sami pak uvidíte, komu se podaří zredukovat počet cyklů a instrukcí na minimum. V rámci herního sandboxu si můžete navíc navrhovat i vlastní hry v rámci hry, pokud máte dostatečné programátorské schopnosti.

TIS-100 je dostupná na GOG i na Steamu za cenu kolem 6 eur.

Nejnovější články