Tvůrci středověké RTS Avalon Lords: Dawn Rises vyzvou Total War na souboj už v dubnu
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci středověké RTS Avalon Lords: Dawn Rises vyzvou Total War na souboj už v dubnu

1. 3. 2016 19:05 | Preview | autor: Adam Homola |

Total War sérii se 28. dubna postaví nový vyzyvatel v podobě real-time strategie Avalon Lords: Dawn Rises. Zatím jenom nesměle, protože v uvedeném termínu vyjde teprve early access verze, ale tvůrci i vydavatel si věří, že známějšího soka nakonec srazí na kolena. Přejeme jim hodně štěstí a raději se pojďme podívat, co vás čeká ve středověkém světě Avalon, konkrétně na pláni Spero, kde proti sobě stojí šest městských států.

Napětí mezi státy narůstá, protože někteří mocní vládci by rádi ovládli celý region. Ostatním se to přirozeně nelíbí, a protože mírová jednání nedopadla dobře, rozhořela se válka. Celý region zachvátil chaos, vládci měst mezi sebou válčí s vidinou obsazení celého území a touhou stát se neomezenými vládci.

Vy do Avalon Lords: Dawn Rises vstoupíte jako vládce malého města Avon, jednoho z šesti městských států Spero. Vládce Avonu vás vyšle založit nové město na strategicky důležitou část území, a kdyby vám chtěl snad někdo hatit plány, máte povolení ho zlikvidovat. Cestou ještě potkáte jednoho vůdce, který chce sjednotit válčící vládce měst pod řádem Order of Dawn.

Tak nějak začíná příběh singleplayerové kampaně, na jejímž konci byste se měli stát vladařem celého regionu. K tomu Avalon Lords: Dawn Rises nabídne i multiplayer s podporou šesti hráčů v módech Team vs Team a One vs All.

zdroj: Archiv

Ve zmíněných módech a v režimu Conflict Mode na vás čeká klasická strategická hratelnost se vším všudy, ale vývojáři ze studia Animus Interactive myslí i na akčněji založené hráče. Proto v multiplayeru nabídnou také Battle Mode, tedy rychlé bitvy s předpřipravenými armádami, ve kterých vynechají správu měst.

Trailery a obrázky z Avalon Lords: Dawn Rises působí lákavě, ale stát se vyzyvatelem dlouholeté a ve většině případů i úspěšné série Total War, to chce trochu víc než odvážné proklamace v tiskových zprávách.

Moudřejší budeme 28. dubna, kdy na Steamu vyjde pro Windows, Mac, Linux early access verze. Půjde samozřejmě jen o ukázku plné hry, ale přesto by měla k utvoření základní představy o konkurenceschopnosti Avalonu stačit.

Při pohledu do pomyslného herního kalendáře se nabízí otázka, zda si 28. dubna nevybrali vývojáři z Animus Interactive schválně právě kvůli konkurenci. Ve stejný den totiž Sega a Creative Assembly vydají Total War: Warhammer. Skoro jako by se tvůrci Avalonu chtěli na Total War sérii marketingově přiživit v rámci přístupu "i negativní reklama, je dobrá reklama". Třeba jsou si ale opravdu jistí, že se mohou TW sérii dostat s Avalonem na kobylku.

Nejnovější články