Tvůrci King's Bounty pracují na MMORPG Royal Quest
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci King's Bounty pracují na MMORPG Royal Quest

22. 10. 2010 15:34 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Vývojáři z Katauri Interactive stojí za vynikající RPG strategií King's Bounty a nyní chystají rovnou MMORPG jménem Royal Quest, které se zřejmě ponese v podobném nadneseném duchu. Hra se bude odehrávat v magickém světě jménem Aura, který je pod útokem temných alchymistů, toužících po místním vzácném minerálu, Eleniu. Král proto hledá odvážné reky, kteří zastaví toto nebezpečí a odměnou jim budou hrady, titulky a bohatství. O princezně ani slovo.


Detaily o hře budou oznámeny až na ruské výstavě her Igromir v listopadu 2010, nicméně několik informací už do éteru pustili. Hra bude obsahovat jak PvE, tak PvP složku a tvůrci slibují více než stovku herních lokací.

V PvE části půjde o klasické dungeony, temné lesy a podobné kulisy a v rámci klasického přístupu k látce jsou slibovány i barely, které půjde rozbít a získat z nich něco cenného, jak už to tak s RPG barely bývá. PvP bude dostupné asi jen v určitých lokacích. Každý by měl mít časem vlastní hrad, ale jejich velikost se asi bude lišit podle investovaných peněz a zdá se, že budou existovat i hráčské gildy.

Stylem by opět mělo jít o mix fantasy a technofantasy, takže tu budou jak kouzla a draci, tak mechanické výtvory, automatony a podobná umělá zvířena. Objevit by se měli i peti, oblíbená proprieta MMORPG, kteří budou zlepšovat vaše statistiky, sbírat lup a zároveň vyžadovat péči. O hrady se asi bude moci bojovat v rámci PvP a zároveň se budete starat o jejich mikromanagement. Podle všeho si Royal Quest vezme hodně z King´s Bounty, nicméně grafika ukázaná na oficiálních stránkách vypadá realističtěji a propracovaněji. Datum vydání je předběžně stanoveno na jaro roku 2012.

Nejnovější články