Tajemný Zaklínač přichází z Polska
zdroj: tisková zpráva

Tajemný Zaklínač přichází z Polska

17. 11. 2002 11:11 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Polský vývojový tým Red Studio se sídlem v Lodži, který patří společnosti CD Projekt, v pátek oznámil vývoj své první hry, akčního RPG The Witcher, česky Zaklínače.

news zdroj: tisková zpráva Jeho děj bude zasazen do prostředí známého z fantasy příběhů polského autora Andrzeje Sapkowského (foto vpravo), který proslul především díky sérii románů o zaklínači Geraltovi. Geralt je sice mutantem a nájemným vrahem, který byl už od dětství školen pro boj s netvory, ale má i svůj vlastní etický kodex. Příběh má nést prvky z Tolkiena a slovanské mytologie, čímž by nám mohl být poměrně blízký.

    Hra bude spojovat okázalé scény soubojů s hloubkou scénáře a originálními hádankami. Velký počet různých nepřátel, působivé lokace a temné předpovědi týkající se budoucnosti světa mají za následek, že událostí, kterých je hráč svědkem, nabírají rychle na intenzitě. Trojrozměrný engine hry využívá veškeré moderní grafické efekty a také mnoho zcela nových, jako např. pohybující se větve stromů. Na hrdinu se díváme shora, kamera je umístěna nad hlavou hrdiny, podobně jako v "Icewind Dale II" nebo "Baldur´s Gate: Dark Aliance".
Tato hra nebude prvním pokusem o konverzi literárního díla do líbivější podoby. Ještě dávno před Red Studiem vznikl stejnojmenný komiks, film a dokonce i televizní seriál. Více informací o Zaklínači snad dorazí v blízké budoucnosti i s prvními obrázky.
zdroj: PR

kate

Nejnovější články