Stylový retro mix Zeldy a Diabla se už na Kickstarteru zaplatil
zdroj: tisková zpráva

Stylový retro mix Zeldy a Diabla se už na Kickstarteru zaplatil

13. 9. 2013 12:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Taky vám přijde, že to na Kickstarteru trochu usnulo? Po loňské mánii, která lehce přesáhla i do letošního roku, teď všichni pilně makají. Menší projekty už vyšly, na ty největší se pořád čeká a za pár týdnů se konečně dostaví i nový Broken Sword. Teď se Kickstarteru sice neobjevil nějaký známý veterán, ale maličké studio Hearth Machine, jehož nový projekt Hyper Light Drifter si pozornost určitě zaslouží. Už jen kvůli parádnímu vizuálnímu zpracování, ale také kvůli slíbenému hernímu konceptu. Ten si má totiž brát to nejlepší ze staré Zelda: A Link to the Past, a z Diabla.

Hyper Light Drifter je, nebo lépe řečeno bude, 2D akční RPGčko s izometrickým pohledem a dost osobitým vizuálním stylem, který si bere inspiraci z 8 a 16 bitových klasik, ale zároveň se nebojí modernizace. Hlavní člověk za vývojem, Alex Preston, slibuje, že se Hyper Light Drifter bude hrát jako ty nejlepší části Diabla a A Link to the Past, jen budou ještě vylepšené. Konkrétně se máme těšit na super rychlé souboje, velkou pohyblivost, tunu taktických možností, hromadu inteligentních nepřátel a velký svět s pokřivenou minulostí.

Obtížnost hry by se měla podobat principům, na kterých stojí například ono zmiňované Diablo - měla by být jednoduchá pro začátečníky, ale kdo se v ní bude chtít šťourat a proběhnout všechno na sto procent na vysokou obtížnost, bude mít co dělat. Prý nebude stačit jen zběsile klikat, ale časem se nevyhnete používání taktických možností. Ohánět se budete primární zbraní, což bude meč, ale k ruce budete mít i společníka Sprite.

Sprite Companion bude malý dron, který se bude starat o váš inventář, štíty, bude vyhledávat skryté cestičky, a když budete v nějakém temném prostředí, rozjasní vám cestu. Úplně tradiční fantasy se středověkými zbraněmi to ale nebude. Ve hře nebude chybět loot a vy tak budete moct používat i pušky, pistole, velké zbraně, výbušniny a další podobné moderní vymoženosti.

Tvůrci chtějí na dodělání hry pouhých 27 tisíc dolarů, což už v tuto chvíli o pár tisícovek překonali a do konce kampaně na Kickstarteru zbývá ještě 29 dnů. Potenciál pro růst tady ještě ale je - mezi stretch goals totiž patří New Game +, nová prostředí, lepší a delší filmečky, víc bossů, soundtrack od Disasterpiece a pokud se dosáhne na 100 tisíc dolarů, přidají do hry kooperativní kampaň a kompetitivní mód.

Hra se v současné chvíli chystá na PCčko (bez DRM samozřejmě), MAC a Linux. To je už potvrzený základ, ale pokud se bude dařit, jakože zatím peníze přibývají, tak by tvůrci hru rádi vydali i na PlayStation 4 a PlayStation Vita. Pokud se něco nezmění, tak bychom se měli stylové 2D akce dočkat někdy v polovině příštího roku. Nevím jak vy, ale já chlapcům na Hyper Light Drifter asi nějaký ten dolar pošlu...

Nejnovější články