Star Wars: Battlefront nabídne dle spekulací dlouhou kampaň a většinu filmových bitev
zdroj: tisková zpráva

Star Wars: Battlefront nabídne dle spekulací dlouhou kampaň a většinu filmových bitev

12. 2. 2015 14:00 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Pro Electronic Arts a DICE bude Star Wars: Battlefront letošním velkým trumfem, který navíc bude těžit z faktu, že vyjde jen měsíc před premiérou nového Star Wars filmu. Fanouškovská stránka Making Star Wars nyní přišla se soupisem informací ohledně chystané hry, které získala od nejmenovaného, leč dobře informovaného zdroje. I když se vyplatí být u podobných informací na pozoru, většina těchto zpráv se zdá být uvěřitelná a celkem pravděpodobná.

Star Wars: Battlefront by měla časově pokrýt celou filmovou ságu, nicméně primárním zájmem bude nejstarší trilogie, tedy epizody IV – VI a následný přechod k novému filmu. Ačkoliv jde samozřejmě o multiplayer, na který se všichni těšíme, velkou roli by měla hrát kampaň, což už dnes není u podobných stříleček zase tak běžné. Navíc by prý kampaň měla být výrazně delší, než je dnes u akčních her zvykem.

Ostatně asi delší bude muset být, protože podle uvedených informací toho musí stihnout opravdu hodně. Ačkoliv většina kampaně bude o střetu Rebelů a Impéria, zahrajeme si i za Republiku proti Separatistům a k tomu všemu se během kampaně role i obrátí, takže nás asi čeká i část za Impérium atd. Čekají nás tak bitvy z Clone Wars a nebo střet nad Coruscantem z Pomsty Sithů. Jedna část kampaně se pak bude odehrávat mezi Návratem Jediho a Force Awakens (tedy novým filmem).

zdroj: Archiv

V kampani se tak u konce objeví i postavy, které budou mít svou roli v novém snímku, ale žádné spoilery nemáme čekat, protože producenti si hlídají, aby hra, která vyjde o měsíc dřív, nic velkého neprozradila. Ale bude zde postava se jménem Tarkin. Že by nějaký notně naštvaný potomek? Obsah z nového filmu máme spíš čekat v rámci DLC balíčků, které budou mít podobný styl jako u Battlefield 3 a 4, kdy prostě vyjde několik map a dodatečného obsahu, kam budou spadat i hrdinové.

Ano, hrdinové. Vrací se systém z první hry, kdy se hráč po nashormáždění dostatečného počtu bodů promění v jednou z ikonických postav jako je Darth Vader či Luke Skywalker, které mají samozřejmě spoustu schopností a jejich přítomnost bude na bojišti pořádně cítit. Bitvy, jak se zdá, budou primárně koncipované na 32 vs 32 hráčů, což nemusí být nutně špatně, protože ne vždy více znamená lépe. Hodně bude záležet na struktuře map a celkovém rozložení schopností a síly zbraní. Bylo by smutné, kdyby se ve hře objevil Darth Vader a okamžitě ho rozstřílelo deset Rebelů s prostými blastery.

V některých módech budou bitvy probíhat souběžně na zemi i ve vesmíru, což vidím spíše jako letecké pošťuchování mezi TIE a X-Wingy s možností, že slétnou dolů a začnou pálit na pozemní cíle. Ve hře prý bude spousta lodí i vozidel, takže se snad dočkáme i AT-AT (což není uniklá informace, ale mé zbožné přání). Zdroj ale viděl i nové modely X-Wingů a TIE, které se objeví ve filmu, stejně jako novou zbroj Stormtroopera.

zdroj: Archiv

Mezi mapami pro multiplayer, respektive výčtu těch, které prošly testováním na jednom z monitorů daný člověk spatřil: Hoth EP5, Endor EP6, Alderaan, Coruscant, Yavin EP4 a pak třikrát Tatooine – z EP1, 4 a 7. Takže se zdá, že se na Tatooine vrátíme i v novém filmu, i když to bylo z trailerů pravděpodobné. Vypadá to tedy, že se podíváme na všechna významná bojiště, která se ve filmech objevila, byť se zdá že snad budeme ušetřeni Gunganů a celého trapasu s Naboo. Celkem by mělo vyjít pět DLC balíčků, v nichž tedy budou minimálně tři mapy, nový hrdina a nová vozidla, lodě, zbraně apod.

Ještě jednou zdůrazňuji, že se jedná o neověřené spekulace, ale zároveň myslím, že nejsou vymyšlené, protože většině věcí jde celkem dobře uvěřit.

Nejnovější články