Šestou hratelnou frakcí Total War: Rome II jsou Svébové
zdroj: tisková zpráva

Šestou hratelnou frakcí Total War: Rome II jsou Svébové

15. 2. 2013 14:59 | Preview | autor: Adam Homola |

Východogermánské etnikum, známé pod jménem Svébové, je šestou odhalenou frakcí, která se objeví v nadcházející strategii Total War: Rome II od studia Creative Assembly. Svéby definuje fialový emblém s lidskou tváří, koněm a ptákem a heslo “krev, ušlechtilost, kuráž”. Svébové nejsou pouhý jeden kmen. Naopak je jich mnoho a všichni sdílí například podobné náboženské přesvědčení. Hlavní páteří jejich armády jsou pěšáci se specializací v útocích ze zálohy. S mečem je prý potkáte málokdy, protože jejich hlavní zbraní jsou oštěpy a kopí.

Na klasické brnění se u Svébů také nehraje - jejich válečníci jdou do boje vybavení zakulacenými nebo velkými hranatými či hexagonálními štíty, jak se píše na oficiální wiki stránce Total War: Rome II. Absence brnění ale u Svébů není problém, protože jejich válečníci jsou legendární a v protivnících nahánějí strach. Berserkeři a night hunteři jsou známí i mezi centuriony, kteří k nim chovají respekt.

Svébové dají v bojích také na okázalý a výrazný vzhled, který je s ostatními kmeny nezaměnitelný. Už první obrázek ukazuje medvědí a vlčí kůže na hlavách válečníků v první linii. Svébští králové a náčelníci jsou sice voleni, ale vždy pochází z vybraných rodokmenů a pokračují tak v heroických tradicích, které jsou pro sjednocení kmenů klíčové. Se správným velením mají potenciál na sjednocení všech pro jediný cíl a v cestě jim pak zabrání máloco. Svébové jsou, podobně jako jiné germánské frakce, experti v bojích v lesích a v plenění.

Nejnovější články