Ryse od Cryteku má být velkým startovním titulem pro nový Xbox
zdroj: tisková zpráva

Ryse od Cryteku má být velkým startovním titulem pro nový Xbox

12. 4. 2013 13:26 | Preview | autor: Adam Homola |

O nástupci Xboxu 360 se povídá tolik věcí, že než ho Microsoft (prý) v květnu oficiálně oznámí, bude venku skoro všechno. Teď jsme se díky nejmenovanému zdroji od The Verge dozvěděli, že Microsoft plánuje na start nového Xboxu minimálně čtyři své vlastní hry a řadu dalších od ostatních vydavatelů. Mezi zmíněnou čtveřicí by měla být i tajemná hry Ryse od Cryteku, na kterou si možná pamatujete z E3 2011. Hra tam debutovala v nic neříkajícím hraném teaseru (pod označením Codename: Kingdoms), a pak se trochu víc předvedla v načančaném herním traileru, slibujíc nevídanou antickou Kinect řežbu - exkluzivně pro Xbox 360.

O Ryse jsme od té doby neslyšeli téměř nic, ale vývoj se podle všeho nezatavil. Crytek s Microsoftem se ale zřejmě dohodly, že Ryse by to mnohem víc slušelo na novém Xboxu, a tak se celá hra údajně předělala tak, aby byla šitá na míru next genu. Integrace Kinectu by měla pořád zůstat, stejně jako antická tematika a akční nátura. Microsoft prý na Ryse sází hodně a chtěl by z ní mít velkou a úspěšnou značku typu Halo nebo Gears of War.

Vedle Ryse patří do trojice launch her nového Xboxu další Forza, která má prý téměř dokonalou fotorealistickou grafiku. Bude hezčí než Driveclub? O zbylých dvou hrách se neví téměř nic - jen to, že jedna bude jakási zombie věc a druhá bude určena pro celé rodiny a bude hodně spoléhat na funkce nového Kinectu. To by byl Microsoft, ale podle The Verge se údajně chystá také spousta 3rd party her - nouze by neměla být o střílečky z pohledu první osoby a jiné zástupce populárních žánrů.

...

Celkem najisto můžeme počítat s nějakým Call of Duty, ostatně dvojka byla jednou ze startovních her pro Xbox 360. Jen je zatím těžké říct, jestli na novém Xboxu přistane spekulované Modern Warfare 4 nebo jakési tajemné Call of Duty: Ghosts, o kterém se začalo nedávno šuškat. A ze stáje Activisionu přijde také Destiny.

K dalších nepotvrzeným zprávám, o kterých se v souvislosti s novým Xboxem mluví, patří zrušení systému MS bodů - platit by se mělo konečně normálními penězi. Odpadlo by tak otravné přepočítávání a kupčení s MS body. Teď už si jen počkat do toho května, až se Microsoft konečně uráčí nový Xbox oficiálně oznámit.

Nejnovější články