Rockstar odpověděl fanouškům na dotazy nejen kolem GTA Online
zdroj: tisková zpráva

Rockstar odpověděl fanouškům na dotazy nejen kolem GTA Online

19. 12. 2014 10:25 | Preview | autor: Adam Homola |

GTA Online je zatím jistě nejpovedenější pokus jak přenést otevřený chaos série Grand Theft Auto do online prostředí, ve kterém je potenciál pro chaos ještě větší. O problému se systémem heistů už psal ale před pár dny Aleš. Rockstar nyní vydal na svém oficiálním webu odpovědi na několik otázek od fanoušků a dotkl se tam i problému s vývojem - vývoj online loupeží prý museli dokonce několikrát restartovat a začít od píky. Teprve po několika pokusem se dostali do fáze, kdy jsou s novým obsahem spokojení a v současné době už jen dodělávají poslední detaily.

Jak víme z dřívějška, online loupeže nevyjdou pouze na PlayStation 4, Xbox One a PC, ale dostanou je i hráči, kteří stále zůstávají u Xboxu 360 a PlayStationu 3. Rockstar na svém webu zdůraznil, že vydáním hry pro současnou generaci konzolí na tu starou generaci nekašle - vedle nových online loupeží se už teď ve studiu pracuje na několika dalších updatech a přídavcích, které vyjde i pro starou generaci konzolí.

"Hráčům na minulé generaci jsme nesmírně vděční a přejeme si, abychom je mohli podporovat tak dlouho, jak jen budeme moci. Samozřejmě ale může v budoucnu nastat situace, kdy na limit starých konzolí jednoduše narazíme a zjistíme, že některé aktualizace jsou technicky možné pouze na novém hardwaru. Doufáme ale, že budeme moct vydávat updaty pro hru na všech platformách tak dlouho, jak to jenom půjde," napsal zástupce Rockstaru na webu.

zdroj: Archiv

S tím souvisí i potvrzení absence pohledu z první osoby na starých konzolích. First person mód zůstane exkluzivní pouze pro nové konzole a pro PC. Xbox 360 ani PlayStation 3 by ho podle vývojářů jednoduše neutáhly, vzhledem k obřímu množství úprav a nových animací, které museli vývojáři do hry přidat. Další technicky nemožnou věcí je multiplayer napříč platformami. Pokud jste se těšili, že coby PCčkáři natrhnete pozadí kamarádům co hrají na konzoli, můžete si nechat zajít chuť. Multiplayer je a bude vázaný na každou platformu zvlášť.

Na druhou stranu ale dostanete alespoň možnost přesunout své své postavy z konzolí na PC a to i v případě, kdy jste možnosti transferu už jednou využili, když jste si přesouvali postavu například z PlayStationu 3 na PlayStation 4. Na četné dotazy zda bude ve hře to či ono jsme se pak dočkali klasické odpovědi: nic konkrétního se oznamovat nebude, jen tu máme poděkování a povzbuzení aby hráči posílali své názory a návrhy dál. Na odezvu hráčů prý tvůrci hodně dají, a tak je možné, že pokud si bude říkat masa hráčů o nějakou smysluplnou funkci, do hry se časem klidně dostane.

Naopak konkrétní odpověď jsme dostali na otázku, jestli bude od teď dělat Rockstar jen first person hry. Odpověď vás asi nepřekvapí: nebude. Tvůrce prý těší pozitivní ohlasy na first person mód a je velmi pravděpodobné, že i v budoucích 3rd person hrách pohled z první osoby dostaneme jako možnost. Čistě first person hry ale asi nebudou.

zdroj: Vlastní

Hezké je, že se Rockstar nedržel tématicky jen Grand Theft Auto V a dotkl se i asi velmi častého dotazu od fanoušků - kdy vyjde pokračování Red Dead Redemption? Oficiálního oznámení jsme se samozřejmě nedočkali, ale tvůrci naznačili, že nové Red Dead dříve či později bude. Jen nemají k dispozici tisíce vývojářů kteří by mohli dělat na deseti hrách zároveň. Nové Red Dead (Revolution?) je tak jen otázkou času a lidských zdrojů. Dostali jsme ale pomrknutí, že v roce 2015 by mělo prý nějaké oznámení přijít, tak doufejme...

A na závěr už Rockstar pustil jen informaci o tom, že oznámení hardwarových nároků PC verze, která vyjde 27. ledna: "V současné době jsme v posledních fázích vývoje PC verze Grand Theft Auto V a doufáme, že budeme moct potvrdit oficiální systémové nároky na našem webu již brzy. Měli bychom to oznámit snad už příští týden. Děkujeme vám za zájem o PC verzi a jsme nadšení, že můžeme hru přinést PC herní komunitě," stojí na webu hry.

Nejnovější články