Raft z vás udělá trosečníka na plovoucím kusu dřeva
zdroj: tisková zpráva

Raft z vás udělá trosečníka na plovoucím kusu dřeva

10. 4. 2018 12:11 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Většina trosečníků ztroskotá na tropickém ostrově, postaví si vor a na něm se doplaví do civilizace. V Raftu jste si pravděpodobně prošli prvními dvěma kroky, ale třetí je v nedohlednu. Všude kolem vás je jen modrá hladina. Pod vašima nohama není pevnina, ale pohupující se vor. A s tímhle ničím musíte přežít.

Ještě budete závidět chudákovi ze survivalu Stranded Deep, který sice také potřebuje vor, ale většinu času tráví na pevné zemi stavbou vlastní základny. Ve hře Raft je vaší základnou jen pár stlučených prkýnek. A jiné to v podstatě nebude. Později se tedy ze svázaných klacků stane vyložený palác, ale cesta k tomuto cíli je hodně klikatá.

Jen se rozhlédněte kolem sebe. Kde máte vzít materiál na rozšíření voru, vybudování postele a zařízení, která vás udrží naživu? Všude je jen voda. Slaná voda. Ale naštěstí jste vybaveni hákem, kterým si přitáhnete libovolné okolo plující „odpadky“.

zdroj: Archiv

Pomocí nich zvětšíte plochu svého působení, naučíte se zachytávat dešťovou vodu, začnete pěstovat plodiny pro obživu a vyrobíte si i zbraně. Sice vám nehrozí útok pirátů nebo krakena, ale žraloci jsou na otevřeném moři všudypřítomní. A neježe chtějí sežrat vás a vašeho případného kamaráda v multiplayeru, ale pochutnají si i na pracně budovaném voru. 

Raft sice teprve míří na Steam, kde se již 23. dubna objeví v předběžném přístupu, ale různé alfa verze byly již dříve dostupné na webu Itch.io, kde se dočkaly 7 milionů stažení. Popularita hře rozhodně nechybí. Na Steam doputuje se značně plnějším obsahem a pro studio Redbeet Interactive to bude osudový moment, kdy začnou přitékat pořádné peníze. Raft bude stát 20 dolarů.

Nejnovější články