Příběhová kampaň Call of Duty: WWII cílí na emotivní zážitek ve stylu Zachraňte vojína Ryana
zdroj: tisková zpráva

Příběhová kampaň Call of Duty: WWII cílí na emotivní zážitek ve stylu Zachraňte vojína Ryana

19. 9. 2017 12:59 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Activision, respektive Sledgehammer Games nás na nový díl Call of Duty lákali zatím jen po multiplayerové stránce. Představili nám sociální kemp Headquarters, nové děsivé pojetí zombie módu a dokonce dali možnost vyzkoušet si online klání v betě na konzolích (dojmy). Teď se konečně dostává ke slovu singleplayerová kampaň v emotivním videu.

Není divu, že se tvůrci v propagaci soustředí převážně na onlinový zážitek, protože bez něj by dost možná nedosahovali tak vysokých prodejů s naprosto každým dalším dílem. Přesto si jednoduše nemohou dovolit vynechat příběhovou kampaň a v případě návratu do druhé světové války to platí dvojnásob.

Call of Duty: WWII nabídne na rozdíl od Call of Duty 2 konzistentní kampaň s jedním mladým hrdinou – vojínem Ronaldem „Redem“ Danielsem. Ten dostane asi nekrutější školu života, když se do konfliktu a přímého kontaktního boje zapojí vůbec poprvé v rámci vylodění v Normandii během Dne D.

zdroj: Archiv

Jak už asi tušíte, Daniels se z krví zborcených pláží dostane živý a zdravý (pravděpodobně s pár šrámy na těle i na duši). Následně se se svou jednotkou vydává napříč Evropou směrem do Německa, kde je po cestě nemine třeba bitva v Hürtgenském lese nebo Ardeny.

Celou kampaní se potáhne problematika dvou Danielsových velitelů Turnera a Pearson, z nichž každý razí opačný přístup. Zatímco Turner soucítí se svou jednotkou a upřednostňuje její pomyslné blaho před cíli mise, Pearsonovi jsou vojáci v podstatě ukradení, hlavně aby neklesl v očích svých nadřízených.

Pěkně zpracovaný CGI filmeček předvádí hrůzy války, všudypřítomnou špínu, výbuchy, různá roční období, boje na osobní úrovni a dokonce i pověstné vlaky odvážející židy do táborů. Příběh se asi nevyhne klišé, ale na emotivní stránku člověka by mohl brnkat poměrně dobře. Call of Duty: WWII vychází 3. listopadu, zatímco PC beta proběhne na Steamu od 29. září do 2. října.

Nejnovější články