Překrásný Aer vás změní na ptačí dívku, abyste mohli prozkoumávat krajinu
zdroj: Vlastní foto autora

Překrásný Aer vás změní na ptačí dívku, abyste mohli prozkoumávat krajinu

22. 1. 2015 20:12 | Preview | autor: Ladislav Loukota |

Se zítřejším počátkem PAX South se začínají zjevovat nenápadné, ale veskrze zajímavé projekty. Jedním z nich je i švédsko-německá akční adventura Aer (homepage), která hráči předá ovládání nad postavou poustevnice Auk, co se umí přeměnit na ptáka. Esteticky vymazlený titul sází především na exploraci světa, sestaveného ze vznášejících se ostrůvků. 

Titul čerpá inspiraci z indiánské mytologie a jejích "měňavců". Auk totiž při své pouti objeví vícero lidských postav schopných transformace do zvířeny. Sázka na mystiku pramení i z možnosti navštívit "ruiny starých bohů" a nutnost "čelit temným stvořením", které to se světem Aer myslí zle.

Žánrově Aer nabídne mix mezi akční adventurou a arkádovým poletováním. Více než hratelnost však zaujme grafické znázornění hry. Zredukovaný počet polygonů ruku v ruce s moderními efekty slibuje skoro až meditativní hratelnost, která tu už dlouho nebyla.

Aer vzniká ve spolupráci protřelého německého vydavatele Daedalic a švédské indie formace Forgotten Key. Právě druzí jmenovaní koncept Aer vymysleli a v roce 2013 s ním zvítězili i v Game Concept Challenge.

Aer míří na PC, PS4, Xbox One, Mac a Linux. Datum přistání však sahá až do roku 2016.

zdroj: youtube.com

Nejnovější články