Pacapong míchá dohromady tři herní klasiky, navíc je k dispozici zdarma
zdroj: tisková zpráva

Pacapong míchá dohromady tři herní klasiky, navíc je k dispozici zdarma

3. 4. 2015 19:05 | Preview | autor: Adam Homola |

Absenci herních mashupů se nemůžeme příliš divit. Hry jsou náročné a nákladné na vývoj a každé studio či vydavatel si své dílo navíc bedlivě střeží. Naštěstí ale existuje experimentální indie scéna a hlavně game jamy. Z jednoho podobného tak vzešla zajímavá směsice tří legendárních klasik s názvem Pacapong, která v sobě kombinuje Pong, Pac-Mana a Space Invaders. A navíc je docela zábavná.

Pacapong je pro dva hráče, podporuje gamepady a jede v 1080p a 60fps. Webová verze bohužel k dispozici není, ale hru nemusíte nijak instalovat, stačí ji stáhnout ze stránek projektu a spustit. Dostupná je pro Windows, Mac i Linux, takže si můžou zahrát opravdu všichni. Základ hry je přitom jednoduchý. Koukáte na hrací plochu z Pac-Mana, jenže po stranách jsou známé destičky z Pongu.

Neovládáte Pac-Mana, ale ony destičky, od kterých se automaticky cestující Pac-Man odráží. V podstatě tak hrajete Pong s Pac-Manem, který u toho požírá body a duchy jako ve svém původní hře. A do toho ještě přiletí nějaký Space Invader, kterého musíte svou odrážecí plošinou sestřelit. Aby toho nebylo málo, může vám během hry na obrazovku vyskočit i Donkey Kong. Zní to jako příšerný kočkopes, ale hrát se to opravdu dá a na pár minut vás může i takováto bezplatná blbinka zabavit.

Untitled-1 zdroj: tisková zpráva

Pacapong vznikl díky mini Ludum Dare 58, který měl jasné téma: Pong. Soutěž nestanovila žádná pravidla jak má být koncept Pongu využitý. Vývojáři si mohli podle volných pravidel vybrat klidně jen jeden koncept nebo vzít celou hru a udělat s ní něco zajímavého. A ukázalo se, že spojit Pong s Pac-Manem a Space Invaders není vlastně až tak špatný nápad. Pacapong můžete stahovat z této stránky, a pokud máte po ruce dva gamepady (nejsou nutné), můžete se vyblbnout.

Nejnovější články