Oznámení Psychonauts, od tvůrců Grim Fandanga
zdroj: tisková zpráva

Oznámení Psychonauts, od tvůrců Grim Fandanga

5. 8. 2004 9:09 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Pro příznivce titulů jako jsou Grim Fandango nebo Full Throttle, máme jistě zajímavou zprávu.

Ne, jejich pokračování se bohužel nechystá, nicméně jejich tvůrce - Tim Schafer - a potažmo tedy i jeho studio Double Fine Production nyní pracuje na svém novém projektu s názvem Psychonauts. Vydavatelem se stala společnost Majesco, která s tím vším také přišla na světlo světa. Psychonauts bychom se měli dočkat příští rok, a to hned ve verzích pro Xbox a PC.
Asi jste zvědaví, o čem hra vlastně bude. Její příběh má vyprávět o jakémsi vyšinutém vědci, který unáší studenty z jejich tábora. Zůstal jej jeden člověk, který může šílenci čelit. Je to nový kadet jménem Raz. Raz musí odhalit a odvázat arzenál paranormálních sil, včetně takové, která mu umožní sebe sama telepaticky přenést do mysli někoho jiného a dostat se tak k jeho vnitřním démonům, nočním můrám a tajným vzpomínkám. Jak asi tušíte, nakonec se takto bude muset vypravit do mysli svého největšího nepřítele a pokusit se zničit jeho temné plány hned ve zdroji a nepřijít přitom pokud možno o svůj vlastní rozum.

Tim Shafer pro vás v Psychonauts plánuje třináct unikátních levelů. Hra má být pojata z pohledu třetí osoby. Tři ze zmíněných úrovní se budou odehrávat ve skutečném světě, ostatních deset v mentálních světech ztracených existencí, monster a šíleného muže. Jakmile se hráč ocitne uvnitř mysli, bude moci vylepšovat svou pozici sbíráním fikcí lidské představivosti, tříděním jejich emocí, čištěním jejich mentálních sítí a násilným vnikáním do uzavřených částí jejich paměti. Když se vám to všechno bude dařit, budete postupně získávat přístup k dalším psychickým silám, jako telekineze, pyrokineze, neviditelnost, jasnozřivost, aj. Možná se vám nyní zdá, že je příběh příliš vážný, až hororový. Tvůrci však slibují spoustu humoru, nezapomenutelné postavičky a nelineární průběh hraní neuvěřitelné hloubky, čemuž se právě v jejich případě dá věřit.

zdroj: PR

korgull

Nejnovější články