Nový projekt tvůrce The Sims odhalen - Spore
zdroj: tisková zpráva

Nový projekt tvůrce The Sims odhalen - Spore

12. 3. 2005 19:19 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Will Wright, kterého byste našli podepsaného pod sériemi SimCity nebo The Sims, prý už nějakou chvíli pracuje na nějakém novém projektu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva K jeho oficiálnímu představení má dojít sice až na letošní E3, ovšem díky GDC (Game Developers Conference 2005) uniklo pár informací už nyní. Předně, nová hra se má jmenovat Spore a podle všeho půjde o jedno z nejambicióznějších děl vůbec. Všechno má totiž začít na mikroskopické úrovni a postupně se rozvinout do dobrodružství pojímajícího celý vesmír. Hráč prostě zprvu ztvární jednobuněčný organismus a postupem času se stane svědkem jeho vývoje ve složitější stvoření. Wright prý prohlásil, že tímto svým projektem chce vzdát čest všem svým nejoblíběnějším hrám, takže zde najdete mišmaš všeho od Pac-Mana po Populous, od Diabla po Civilization. Okořeněné to bude navíc pořádnou dávkou klasického sci-fi.

Podle preview na stránkách magazínu 1UP Wright odhalil šest různých témat/fází, které se budou ve hře vyskytovat. První (Tidepool) je zároveň tou úplně primární, úvodní. Hra zde bude připomínat již zmíněného Pac-Mana, ale bude tu i špetka klasiky s názvem E.V.O. nebo oblíbené Cubivore z konzole GameCube. Zkrátka zde budete bojovat o přežití, pojídat jiná stvoření a nabírat postupně formu a nové schopnosti. Druhá fáze (Evolution) začne v momentě, kdy vaše potvůrka začne pořádně růst a nabude nějakou konkrétnější podobu. V tomto stadiu hry vám to prý připomene Diablo. Budete bojovat s jinými stvořeními ve snaze zesílit a zdokonalit se. Až dosáhnete uspokojující formy, přijde na řadu fáze třetí (Tribal), během které se budete soustředit především na mentální schopnosti, po vzoru RTS typu Populous.

Čtvrtá fáze (City) hry má být něčím ve stylu Wrightova SimCity, s důrazem na budování infrastruktury, architektury či výzkum technologií vaší rasy. Páté stádium (Civ) bude v podstatě totéž, ale ve větším měřítku alá Civilization. Hráč získá kontakt s ostatním světem. Na řadu přijde diplomacie, armáda (pozemní, letecké i námořní jednotky), apod. V poslední šesté fázi, nazvané "Invasion", už se nebudete zdaleka omezovat pouze na jedinou planetu. Vaším zájmem zde bude kolonizování jiných světů nejen ve vaší sluneční soustavě. Tato část hry by měla skýtat prakticky nekonečně možnosti. Setkáte se v ní s různými dalšími civilizacemi.

Uznejte, že to zní zajímavě. Velmi významnou součástí Spore, dokonce tou úplně základní, má být rovněž hráčova představivost. V plánu je zajištění možnosti online sdílení hry a herních prvků. Hráčská komunita má být podstatou celkového zážitku. Nepůjde však o klasický simultánní multiplayer, přesto budou hráči moci druhé ovlivňovat mnoha různými způsoby. Will Wright samozřejmě zdůrazňuje, že chce udělat vše proto, aby se hra snadno ovládala a bylo ji možné rychle pochopit. Slibuje i velkou volnost při tvorbě vlastního "hrdiny" i nejrůznějších objektů. Každý se prý bude moci vyřádit dle své chuti, což potvrzují i redaktoři 1UP, kteří měli možnost být u demonstrace Spore. Jak již bylo řečeno na začátku, hlavní představení tohoto nového projektu je naplánováno až na E3, tedy na květen. To bychom se měli dočkat už nějakých ukázek, ale snad i informací o termínu vydání a platformách, pro které je hra vyvíjena.

zdroj: 1UP

korgull

Nejnovější články