Nové informace o RTS Stronghold 2
zdroj: tisková zpráva

Nové informace o RTS Stronghold 2

11. 11. 2004 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Pro příznivce real-time strategií Stronghold a Stronghold: Crusader vývojářského týmu Firefly Studios dnes máme nové informace o pokračování této série - Stronghold 2.

Jde o první díl, který tento hybrid simulace hradů a strategie jejich obléhání převede do 3D. Hráč bude moci postavit, rozvíjet a především pak bránit hned několik různých typů pevností. Mezi jejich hradbami budete moci pozorovat každodenní život svých poddaných, se vším, co ke středověkému životu kdy patřilo, tedy i se slavnostmi, turnaji a nevěstkami servírujícími večeře svým pánům. Hra vám tentokrát také umožní větší kontrolu nad strategickou stránkou věci.

Nelineární příběh Stronghold 2 vypráví o králi, který po poražení jeho vojsk uprchl a nyní se z nějakého tajného místa snaží znovu ovládnout svou zem. Nyní se o rozpadající se království perou mocní baroni. Vy byste se měli pokusit zastavit jejich ambice a říši znovu sjednotit. To nebude vůbec jednoduchý úkol. Bude třeba zajistit oddanost poddaných, nejlépe různými festivaly, hostinami, tanci, ale také veřejnými popravami, apod. Do srdcí nepřátel bude zase nutné zasadit strach.

Herní svět bude věrně znázorňovat středověký svět a život v něm. Uvidíte například sokolníky bojující proti záplavám krys, tkalce, výrobce svíček, hospodské, atd. Vaše oči budou všude, tedy i při zasedání soudu, při přípravě jídla pánům v kuchyni, aj. Vzhledem k předchozím hrám budete mít k dispozici nové typy vojáků i útočných a obranných zařízení. Také si budete moci navrhnout vlastní erb a "vyšperkovat" si svůj hrad vlajkami a standartami. Seznam základního obsahu hry, který jsme obdrželi, bohužel nezahrnoval jedinou zmínku o původně ohlášeném vylepšeném multiplayeru. Uvidíme tedy, jak se to vyvine. Vydání Stronghold 2 je každopádně naplánováno na duben 2005.

zdroj: PR

korgull

Nejnovější články