Nová verze GTA V vyjde na konzole v listopadu, PC se dočká až příští rok
zdroj: tisková zpráva

Nová verze GTA V vyjde na konzole v listopadu, PC se dočká až příští rok

12. 9. 2014 14:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Rockstar konečně oznámil datum vydání očekávané next-gen verze Grand Theft Auto V pro PC a nové konzole. Majitelé PlayStation 4 a Xbox One se dočkají už 18. listopadu tohoto roku, zatímco PC hráči si musí počkat až na 27. ledna 2015. Rockstar také na svém webu potvrdil, že nová verze hry nabídne vyšší rozlišení a výrazně vylepšený dohled. Dojde i na zbrusu nový obsah, který zahrnuje nové zbraně, vozidla a aktivity.

Těšit se můžeme i na nový systém zeleně, hustější dopravu, vylepšené poškození, nové efekty počasí apod. Milovníky hudby potěší nová rádia, která vám zahrají přes 100 nových písniček a vrátí se i staří známí DJs s novými mixy. Svých vylepšení se dočká i Grand Theft Auto Online, ve kterém může řádit více hráčů: na PlayStation 4 a Xbox One to bude až 30 lidí najednou.

Grand Theft Auto V zdroj: tisková zpráva

GTA Online bude samozřejmě v nové verzi hry obsahovat všechny doposud vydané updaty a prý se jich ještě další velká spousta chystá. Všichni hráči, kteří si novou verzi Grand Theft Auto V předobjednají, mají taky od Rockstaru slíbený jeden milion herních babek: půlku dostanete do příběhového módu a půlku můžete rozfofrovat v GTA Online.

Vývojáři z vylepšené verze hry vydali také několik nových obrázků, které si můžete prohlédnout jak kolem článku, tak v galerii, kde jich je šestnáct. Níže též najdete dojmy člověka, který byl svědkem prezentace hry za zavřenými dveřmi.

Grand Theft Auto V zdroj: tisková zpráva

GameStop nedávno pořádal každoroční konferenci pro vydavatele a obchodníky, kde se mohli dívat na spousty připravovaných her a řešit obchodní záležitosti lidé z oboru. Naštěstí pro nás byl na jinak neveřejné konferenci i někdo, kdo si říká "The Shogun" a viděl prezentaci chystané předělávky Grand Theft Auto V pro PlayStation 4, Xbox One a PC. Prostřednictvím uživatele GlamFM si tak můžeme na NeoGAFu přečíst několik stručných postřehů z prezentace hry pro obchodníky. Spoiler: The Shogun byl z next-gen verze GTA V až nezdravě nadšený...

"Lidi, ty změny jsou úžasné. Fakt neuvěřitelné. Rockstar uvádí, že cílem je pořádně vyždímat PlayStation 4 a Xbox One tak, jak se jim podařilo vyždímat výkon PlayStation 3 a Xbox 360. Změny prostředí, které ve hře udělali, jsou neskutečné. Tenhle remaster je fakt velká věc a nový trailer by měl vyjít brzo," napsal GlamFM za Shoguna na NeoGAFu.

zdroj: Archiv

Shogun a ostatní, kteří se prezentace zúčastnili, viděli město, podvodní lokace, venkov a všechno prý vypadalo jako z nové hry. Kompletně tvůrci předělali veškerou zeleň i textury zvířat, které mají mít plnohodnotnou srst a ne jen plochou texturu. Zvířat by se mělo krajinou toulat výrazně víc než v původní hře - tvůrci se dle svých slov poučili z vývoje Red Dead Redemption a tak se dočkáme nejen kvantity fauny, ale i kvality: vylepšené interakce apod.

Kompletně nové je též renderování vody, takže řeky, oceán i déšť prý vypadají nádherně. Vizuální kvalita deštivých ulic Shogunovi připomíná nádherné ulice z inFamous: Second Son, což v kontextu gigantického Grand Theft Auto V zní slibně. Vývojáři prý zamakali i na vylepšení modelů jednotlivých postav a vzhledu dopomáhá údajně parádní antialiasing, který ozubené hrany spolehlivě eliminoval.

Grand Theft Auto V zdroj: tisková zpráva

Konkrétní technické detaily na konferenci Rockstar neprozradil - port běžel z PlayStation 4 a Shogunovi prý subjektivně přišlo, že hra jede v 1080p a drží stabilních 30fps. Pocit jednoho člověka má však do oficiálního oznámení daleko. Údajně "šílený", v tom nejlepším slova smyslu, je i obrovský dohled v next-gen verzi oproti verzím pro PS3 a X360.

Na portu se pracuje hodně intenzivně už přes rok (muselo se tedy začít ještě před vydáním původní hry) a slovy Shoguna jde o opravdu poctivý remaster, ne jen port s vyšším rozlišením.

Grand Theft Auto V zdroj: tisková zpráva

Všechno uvedené berte s velkou rezervou, ale blížící se trailer by měl napovědět víc. Grand Theft Auto V vyšlo skoro přesně před rokem a velice rychle se zařadilo mezi vůbec nejúspěšnější hry historie. Už na začátku roku vyšla byla zpráva o 32 milionech prodaných kusů a můžeme jen tipovat, jestli celkový počet prodaných kusů bude třeba na konci roku 2015 na 40, 45 nebo 50 milionech kusů... O PC verzi ani tentokrát nepadlo jediné slovo.

Nejnovější články