Nezávislý horor Fatigue vás postaví před vraždu a nečekejte od něj nápovědu
zdroj: tisková zpráva

Nezávislý horor Fatigue vás postaví před vraždu a nečekejte od něj nápovědu

29. 6. 2016 18:26 | Preview | autor: Adam Homola |

Hororový experiment Fatigue na sebe upozorňuje hned několikrát, třeba hratelnou demoverzí. Stejně jako v plné hře se v něm můžete vžít do role detektiva Johna Foleyho, který dostal padáka kvůli nekompetenci a psychické nestabilitě. Váš cíl je prostý, ale jeho vyřešení nebude jednoduché. Musíte zjistit kdo, nebo co, zabilo Larryho Harpera.

Bývalý zaměstnavatel hlavního hrdiny si přál, aby se John ve svém vlastním zájmu trochu zotavil a odjel na dovolenou do malého města Pine Lake. Jenže co se nestalo – hotel Pinelake Inn je prázdný, John je v něm zavřený a na zemi leží mrtvola. Hlavní hrdina tak začíná na vlastní pěst rozjíždět nové vyšetřování podezřelé vraždy.

Fatigue se inspiruje starými hororovými klasikami a má kombinovat sbírání předmětů, řešení puzzlů a hlavně péči o vaši postavu. Ta musí například spát, držet se v dobrém stavu a vůbec se starat o své zdraví. Obecně řečeno totiž nebudete řešit jen pouhou vraždu, ale zapletete se do příběhu o paranoidním chování, upadající důvěře a o závislosti na ostatních.

Fatigue zdroj: tisková zpráva

Hra je momentálně ve stavu „pozastaveno“ a vývojář s přezdívkou Jolkio na ní chce ještě někdy pracovat a projekt dokončit. Aktuální verzi si nicméně můžete stáhnout ze stránky itch.io a posoudit potenciál hry sami. V komentářích se Jolkio nechal ještě slyšet, že chce přidat na survival prvcích a ubrat na vodění za ručičku.

Jedním z hlavních poznávacích znaků Fatigue by měla být radost z objevování a přirozeného prozkoumávání světa. Potvrzuje to i hratelné demo, které vás klidně nechá s postavou zajít někam daleko, jen abyste dorazili do slepé uličky. Musíte tak zpátky a žádnou „odměnu“ na konci cesty nenajdete, což se ve velkých hrách tak moc nestává. Pomalé prozkoumávání na vlastní pěst je tak přítomno už v demu a jistými prvky to staré hororové hry skutečně připomíná. Teď se nabízí jen otázka, kdy se hodlá Jolkio k vývoji vrátit a slibně vypadající projekt dotáhnout do konce.

Nejnovější články