Netradiční špiónská stealth akce Clandestine vyšla na Steamu
zdroj: tisková zpráva

Netradiční špiónská stealth akce Clandestine vyšla na Steamu

6. 11. 2015 16:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Kooperativní stealth akce Clandestine má za sebou zhruba rok v předběžném přístupu na Steamu a včera konečně vyšla verze 1.0. V prvním týdnu po vydání je navíc k mání se slevou 20 %. Vývojáři se chlubí, že Clandestine je prý nefalšovaná špionážní stealth akce se dvěma výraznými postavami. První je mladá a ruská špionka Káťa, druhou pak zkušený americký hacker Martin. Obě postavy jsou hratelné, takže si Clandestine můžete zahrát v kooperaci, ale nebojte se, klidně můžete hrát i v singleplayeru.

Příběhově je hra zasazená do roku 1996, jen pár let po rozpadu SSSR. Z ničeho nic se totiž odehraje série nehod a vražd, kterých si veřejnost nevšimla. Jenže celosvětové špionážní služby jsou v pozoru vzhledem k tomu, že mizí jeden bývalý agent z dob studené války za druhým. Tomu se musí udělat přítrž a tak přichází na řadu duo Káťa a Martin.

zdroj: Archiv

Hacker a špionka musí své unikátní schopnosti používat společně a vzájemně si pomáhat, jinak se daleko nedostanou. Cílem vývojářů je přiblížit se dynamikou a chemií postav tam, kde trůní duo Ethan Hunt & Luther Stickell z filmové série Mission Impossible, respektive dnes už spíše Ethan Hunt a jeho parťák Benji.

Můžete tak hrát za Káťu a s Martinem se domlouvat na postupném hackování dveří a vůbec prvků v prostředí, které vám pomohou s cestou kupředu. Nebo můžete hrát ve dvou, což je ostatně preferovaná varianta.

Hra nabízí 17 úrovní plus několik dalších extra lokací navrch a větvící se příběh. Koho příběh nezajímá, může se dostatečně vyřádit v Challenge Maps, které lze hrát díky náhodnému generování pořád dokola. Clandestine najdete na Steamu pod tímto odkazem a dojmy z early access sepsal Láďa docela nedávno do tohoto článku.

Nejnovější články