Murdered je esencí adventurní detektivky v duchařském hávu
zdroj: tisková zpráva

Murdered je esencí adventurní detektivky v duchařském hávu

7. 6. 2013 12:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Jestli vás v L.A. Noire bavilo neokoukané vyšetřování trestných činů, ale už jste moc nejásali z projížděk po městě a střílení, můžete se začít radovat. Murdered: Soul Suspect by měla být primárně o detektivním vyšetřování vlastní smrti a dalších případů - bez ježdění, střílení, dlouhého chození a podobných nadbytečností. Murdered začne tím, že vás zabije záhadný vrah v mikině s kapucí. Nic moc o něm nevíte a je na vás, abyste celou záhadu objasnili. Protože jste mrtví, budete na to muset jít trochu oklikou - přes vlastního ducha.

Už jenom samotný fakt, že hráč ovládá ducha hlavního hrdiny, slibuje spoustu neotřelých a ve hrách nepříliš často vídaných mechanik. Například jako správný duch budete moct procházet zdmi a pochopitelně nebudete moct nijak fyzicky interagovat s předměty v reálném světě. Takže nepůjde jen tak něco chytit a odtáhnout, někoho umlátit tyčí apod. Zato se ale půjde na krátkou chvíli převtělit do živých postav.

Sice je nepůjde úplně stoprocentně ovládat jako třeba v Messiah, ale díky nim uvidíte věci, které byste jinak neviděli a uslyšíte to, co byste jinak neslyšeli. Dokonce lze i sem tam nějak popošťouchnout konverzaci tím “správným” směrem, který vás posune zase o krůček blíž k řešení. Nezapomeňte, že Murdered nebude o akci, ale o detektivním pátrání, tudíž tu máme co dočinění spíše se zajímavě pojatou adventurou, než s 3rd person akcí s detektivními prvky.

Až postupem času sesbíráte dostatek indicií, přijde na řadu jejich seskládání do celistvého obrazu. V té chvíli dojde postupné skládání slov, ze kterých nakonec slepíte celý příběh a to, jak se vlastně daná scéna odehrála. Řešení vaší vraždy nebude ale tím jediným, co půjde v Murdered dělat a budete mít k dispozici i celou plejádu vedlejších úkolů.

Ty vám mohou zadávat jak jiní duchové, tak například nájemníci v okolních bytech. Nájemníkům můžete pomáhat a bylo by fajn, kdyby je šlo i nějak strašit, ale to zatím nevíme. Sem tam se setkáte i s nepřátelskými duchy, ale konkrétní detaily toho, jak se s nimi vypořádáme, si zatím nechali vývojáři pro sebe, respektive je IGN ve svém video preview neviděli.

Snad se tedy dozvíme víc už příští týden během E3. Murdered: Soul Suspect vypadá s každou další informací slibněji a slibněji a mohlo by se z toho nakonec vyklubat docela solidní překvapení. Hru mají na starosti tvůrci z Airtight Games, kteří v minulosti pracovali například na Dark Void, nebo Quantum Conundrum. Co hra, to jiný žánr a my budeme držet palce, aby se to povedlo.

Smarty.cz

Nejnovější články