Mód Drop Zone pro Star Wars: Battlefront bude obdobou klasického King of the Hill
zdroj: tisková zpráva

Mód Drop Zone pro Star Wars: Battlefront bude obdobou klasického King of the Hill

9. 9. 2015 10:32 | Preview | autor: Honza Konfršt |

DICE představují mód Drop Zone, jenž má sloužit jako alternativa ke klasickému King of the Hill, který všichni velmi dobře známe z titulů jiných. V tomto režimu budou hráči soupeřit o nadvládu nad konkrétním malým územím pod záminkou kontroly nad zásobováním bojiště. Takových stanovišť bude na každé z dedikovaných map k dispozici pět a soupeřit o něj budou dva znesvářené týmy až o osmi hráčích.

Na každé z lokací dopadne z oběžné dráhy kapsle, která se pomalu rozevírá – když se následně otevře celá, tak poskytuje hráčům cenné bonusy do bitev. Kompletní otevření jedné z kapslí pak následně předznamenává sestup další. Zvítězit pak může jeden tým například kontrolou všech pěti stanovišť nebo tím, že v závěru hry a při vypršení časového limitu (ten bude stanovený na 10 minut) bude kontrolovat většinu z nich. V případě patové situace, kdy jedna kapsle bude například neustále měnit majitele, pak z oblohy přilétne jiná a systém hry samotný se tak pokusí znovu rozdat karty.

Autoři zároveň varují, že zdržování se na jediném místě (například při přehnané obraně kapslí) se může pěkně vymstít – kempování se nevyplácí, neboť takoví hráči mohou dostat po hlavě například dobře mířeným útokem z orbity. Hráči budou moci nadále využívat i prvky lehké taktiky – příspěvek na oficiálních stránkách hry hovoří například o možnosti umisťovat droidy a obranné věže.

Zní to svým způsobem jako klasický režim kontroly nad bojištěm podobný tomu, jaký DICE předvedli například již v prvním Battlefieldu, není však pochyb, že i zde se vývojáři pokusí o inovace, protože by Drop Zone měl být mnohem dynamičtějším módem, než třeba Conquest. Rozdíly mezi tímto a novou podobou s přítomností značky Star Wars budeme moci hledat 20. listopadu, kdy hra vychází na PC, na PlayStation 4 a na Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články