Memories of Mars chce akční survival pravidelně resetovat pomocí solárních erupcí
zdroj: tisková zpráva

Memories of Mars chce akční survival pravidelně resetovat pomocí solárních erupcí

6. 6. 2018 12:01 | Preview | autor: Adam Homola |

Zase další sci-fi survival v předběžném přístupu? Ano i ne. Memories of Mars sice využívá ohrané kulisy Marsu/cizí planety a hře nechybí přežívání, craftování i další survival nezbytnosti. V těchto kulisách se ale tvůrci z Limbic Entertainment pokouší udělat střílečku z pohledu vlastních očí.

Vývojáři chtějí Memories of Mars oddělit od ostatních survivalů i stříleček především pomocí sezón. Pod sezónou si představte něco jako pravidelný restart hry, zamaskovaný za solární erupce. Ty smetou z povrchu Marsu úplně všechno – nováčky, zkušené hráče i jejich výtvory.

Se všemi talenty a schopnostmi získanými v jedné sezóně se ale nemusíte vždycky loučit. Některé z nich si totiž můžete zazálohovat a přenést je do série klonů. Díky tomu pak nemusíte v nové sezóně začínat od nuly a budete mít určitý náskok před úplnými nováčky.

V Memories of Mars nechybí ani tradiční sbírání surovin či crafting, a méně akční typy mohou prchnout do dáli. Hra totiž nabízí přes 16 kilometrů čtverečních se spoustou kráterů, kaňonů, pouští a skal, takže prozkoumávat můžete, jak je libo.

zdroj: Archiv

Kdy se dočkáme plné verze, zatím není jasné. Tvůrci na Steamu sice píší, že stihnout ještě letošní rok nereálné není, ale odklad vydání na příští rok nevylučují. Stejně tak není jasná ani finální cena. Memories of Mars se aktuálně prodává za 30 eur a vývojáři opět nevylučují její případný nárůst.

Nicméně zájemci čekat nemusí a mohou se do rozpracované verze hry v předběžném přístupu pustit už teď. První reakce hráčů na Steamu jsou však pouze smíšené a ani přiložený trailer k vydání nepůsobí zrovna skvělým dojmem. Všechno je to ale pořád ve stavu rozpracování, tak si počkejme, jak dopadne hra po vydání.

Nejnovější články