Hororové Congo jde na survival akci přes kooperaci čtyř hráčů
zdroj: tisková zpráva

Hororové Congo jde na survival akci přes kooperaci čtyř hráčů

28. 11. 2014 15:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Se survival hrami v early access se v poslední době roztrhl pytel a rozdíly abyste mezi nimi často hledali lupou. Ne však v tomto případě. Novinka Congo je sice taky survival hra, ale snaží se jít na věc trochu jinak. Přes spoluhráče. Jde totiž o kooperativní survival akci zasazenou do džungle v Kongu, kterou hrajete z ptačí perspektivy. Všechno se odehrává v noci a jak vidíte z obrázků či videa, atmosféru umí tvůrci pomocí světla vyšponovat náramně.

V džungli samozřejmě nejste sami. Místo monster či duchů na vás ovšem útočí blíže nespecifikovaní démoni, kteří v první pre-alfa verzi vypadají víceméně jako lidé. Congo vám k řešení situace nabízí fůru střelných zbraní a předmětů, ale hlavním pomocníkem je zmíněné světlo. Démoni jsou na něj hákliví asi jako Taken v Alanu Wakeovi. Stačí na ně jen posvítit a zalezou zase zpátky do křoví.

zdroj: Vlastní

Nakonec je stejně musíte ustřílet, ale pomocí světelných zdrojů můžete s davem nepřátel manipulovat a vytvořit si cestičku tam, kde je potřeba, nebo nahnat nepřátele někam, kde je zrovna chcete mít. V aktuální verzi funguje kooperace pro čtyři hráče, fungují zbraně, sbírání paliva pro generátory, lov démonů a sdílení zbraní i věcí s parťáky.

Do budoucích verzí se chystá propracovaný matchmaking, mnohem více map, prostředí, zbraní a nástrojů. V plánu mají tvůrci i více způsobů, jak prostředí ovládat a větší flexibilita pro všechny současné předměty. Zlepšit se má i umělá inteligence. 

zdroj: Vlastní

Congo zatím vypadá hezky, ale platí pro ni to samé, co pro každou druhou early access hru - jde o slibný nápad se zajímavým zpracováním, ale na nadšené výkřiky je ještě příliš brzy. Pokud byste se ale chtěli do džungle s kamarády vrhnout už teď, není nic jednoduššího než navštívit stránku na Steamu a poslat autorům na účet 10 euro.

Nejnovější články