Horor Daylight má konečně datum vydání, cenu a nové obrázky
zdroj: tisková zpráva

Horor Daylight má konečně datum vydání, cenu a nové obrázky

21. 2. 2014 12:30 | Preview | autor: Adam Homola |

Sympatický horůrek Daylight běžící na Unreal Enginu 4 si zahrajeme dřív, než jsme čekali. Vývojáři ze Zombie Studios konečně oznámili datum vydání a několik dalších zajímavých drobností. Zapište si za uši, že Daylight vyjde na PC a zároveň i PlayStationu 4 už 8. dubna. A na obou platformách si ho budeme moct pořídit za fajnových 15 euro. Zároveň s tím tvůrci oznámili, že hra bude hned při vydání podporovat RealD 3D, které se používá v kinech. Takže pokud máte 3D televizi nebo 3D monitor, budete si moct užít hororové libůstky Daylightu hezky ve 3D.

 

Vývojáři v souvislosti se 3D připomněli, že Daylight podporuje také Oculus Rift. 3D je už možná tak trochu přežitá věc, která tolik zájmu a nadšení asi nevzbudí. Ale budiž, proč ne. Mnohem zajímavější je novota, kterou Zombie Studios dělají se streamováním jak na PC, tak na PS4. Když budete pro streamování hry používat Twitch, vaši diváci vám budou moct nepřímo zasahovat do hry. Není to nic jako aktuální Pokémoni na Twitchi, to byste se ve hře daleko nedostali. Diváci vám budou moct do hry dodávat nejen zvukové efekty.

“Příklad, který vždycky uvádíme a zatím ještě není finální, je když někdo napíše do chatu meow (mňau), tak hra přehraje odpovídající zvuk. Přesně tak. Budete moct strašit kamarády tím, že budete koukat na jejich stream,” píše se v tiskové zprávě. Má to ale samozřejmě dva háčky - zvukové a jiné efekty, které budou moct ve hře aktivovat diváci na Twitchi, budou mít určitý cooldown. Nebudete moct spamovat jeden zvuk za druhým, čímž byste dotyčnému hru zkazili.

Kdo viděl co se dělo s těmi Pokémony na Twitchi, kdy banda trollů aktivně bránila dalšímu postupu, ví o čem je řeč. S takovou by Daylight přestali velice rychle všichni streamovat. Druhým háčkem je seznam podporovaných slov, které ve hře něco vyvolají. Vývojáři vám jich prozradí jen pár, zdaleka ne všechny. Takže můžete na Twitchi experimentovat a zkoušet různá slova, dokud se nechytíte. Takhle “na papíře” jde o velice zajímavou a originální věc, ale těžko říct, jestli to k něčemu bude v praxi.

Tvůrci se podělili taky o popisek dvou nových oblastí a to věznice a lesa. Věznice se vám odemkne hned poté, co se dostanete z kanceláře Mercera. V nové lokaci vás budou čekat tři patra cel a spousta poznámek od chovanců, zapisky stráží a vůbec má jít o první lokaci ve hře, kde budou duchové už trochu agresivnější. Moc klidu nebudete mít ani v lese, do kterého se dostanete až po věznici a stokách. A i když má jít o velkou otevřenou oblast, bude pořád náhodně generovaná, stejně jako zbytek herních lokací. Takže nezapomeňte, už 8. dubna na PC a PS4.

Nejnovější články